Slider

Samasta padasta

2016-10-08

Miltä kuulostaa yhden kattilan savulohipasta tai pehmeät tinjamilihapullat? Entä ravistettu pinaattisalaatti tai vesimelonikakku? Minun korvaani ne kuulostavat aika herkulliselta, mutta entä siltä, että sopisivat esimerkiksi seitsemän kuiselle vauvalle? Entä voiko sinusta vauvalle antaa voimakkaita mausteita? Voin taata, että tämä kaikki selviää, kun luet kirjan Samasta padasta - Huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi. Itse olen juuri nyt todella innoissanit tästä keittokirjasta ja se on ollut nyt ihan päivittäiskäytössä meidän perheessä.


Kuva: Elvi Rista

Kirjan takana on piinkova naiskolmikko ruokatoimittaja Outi Väisänen, valokuvaaja Elvi Rista ja graafikko Anna Salonen. Outi kertoo kirjan esipuheessa, kuinka hän jossain vaiheessa huomasi muuttuneensa intohimoisesta ruokaihmisestä soseuttajaksi ja totesi silloin, että nyt on tehtävä jotain. Oman perheen ruokaremontista päädyttiin lopulta tähän kirjaan, jonka perusideana on se, että koko perhe, vauvasta vaariin voi syödä ruokansa samasta padasta. Tai kattilasta. Tai pannusta. Lukijana voin sanoa, että tässä tavoitteessa on onnistuttu.
Kuva: Elvi Rista

Samasta padasta sisältää koko joukon monipuolisia reseptejä aamupaloista päivällisiin, sekä raikkaisiin juomiin ja välipaloihin. Kun kokkaa reseptien mukaan vauva pääsee maistelemaan monipuolisesti kaikenlaisia makuja ja vanhemmatkin onnistuvat ihan huomaamattaan syömään terveelisesti ilman ylimääräistä miettimistä tai vaivaa. Reseptien ainekset löytyvät tavallisesta normaalikokoisesta lähikaupasta ja ovat nopeaita valmistaa. Suurinosa pääruuista on pöydässä puolessa tunnissa. Kirjojen sivuilta löytyy myös kiireisten aamujen pelastaja tai hellepäivien helpotus, helppo jääkahviresepti.
 Kuva: Elvi Rista
  Kuva: Elvi Rista
 Kuva: Elvi Rista

Helppojen ja näppärien reseptien lisäksi kirja on täynnä vinkkejä ja neuvoja lasten ruokailuun. Mitä tehdä, kun vauva ei syö? Entä miten pitää pöpöt poissa vauvan lautaselta? Näiden ohjeiden ja vinkkien avulla on myös helppo suunnitella siitä omasta lempiruuasta vauvaystävällinen. Sen lisäksi kirja on täyttä Outin tarinoita ja oivalluksia liittyen vauvojen syömiseen. Niin se ruokatoimittajan ja -fiilistelijänkin maailma muuttuu, kun vauva tulee taloon.

Kirja on kirjoitettu eläväisesti ja sitä on miellyttävä lukea. Ohjeet ovat selkeitä ja niihin on tehty hyvä systeemi erottamaan työvaiheet vauvan ja aikuisten osuuden välillä. Itse olen juuri nyt todella fiiliksissä tästä kirjasta. Meillä on kokeiltu tässä viikon aikana jo useampi resepti, jotka ovat tehneet kauppansa niin vauvalle, kuin isillekin. Niin se iskäkin on nyt vetänyt kaksi päivää juuressosekeittoa hyvällä halulla, vaikka pari kuukautta sitten mamman säännöllinen kasvisruokapäivä sai täystyrmäyksen. Lisäksi imurin on pitänyt muuttaa syöttötuolin välittömään läheisyyteen, kun Nuppu on innostunut popsimaan ihan omatoimisesti Oikaisijan porkkanasämpylöitä.
Kuva: Elvi Rista

Suosittelen kirjaa kaikenlaisille ruokafiilistelijöille tai niille, jotka haluavat tarjota lapselleen hyvää kotiruokaa, vähän helpommin tai isovanhemmille, joiden mielestä pilttipurkin sisältö ei herätä ruokahalua tai miksei myös kummeille, jotka ottavat kummilapsiaan usein kyläilemään. Kuten Outikin kirjassaan sanoo, täällä suomessa vauvan neljän ruokalajin lounas, juustotarjottimineen, ei välttämättä ole se realistisin tavoite, mutta hyvään kotiruokaan, voi panostaa kuka tahansa.

2 kommenttia:

  1. Uskoisin, että tästä kirjasta moni ammentaa hyviä ideoita kodin ruokahetkiin. Tiedän jo yhden jolle tämän kirjan taidan hankkia joululahjaksi. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on ihan loistava. Meillä syödään nyt toista viikkoa sen ohjeiden mukaan ja koko perhe, pienimmästä vanhimpaan, on tykännyt. Suosittelen tätä ihan kaikille, joilla on lapsia lähipiirissään. :) Ja toivon, että kirjan tekijöiltä tulisi muita samankaltaisia teoksia kaveriksi.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright