Slider

Olohuoneen tunnelmavalo

2016-10-06

Parin viime viikon aikana, meidän kaksiossa on tapahtunut muutamia sisustuksellisia muutoksia, joita joku on saattanut ehkä jo havaitakin joistain aiemmista postauksista. Osa niistä on tarkoitettu omaksi mukavuudeksi, osa pitämään uutta järjestystä yllä ja osan taustalla on ihan puhdas halu, pitää yksi tutkimusmatkailija yhtenä palasena. Tämä jälkimmäinen tarkoittaa eteisen nykyisin entistä naulakkoa, joka sen lisäksi, että oli hyvin taitava keräämään päälleen kaikkea sopimatonta, oli myös hyvin huona seisomaan pystyssä. Palaamme kuitenkin tähän huojuvajalkaiseen yksilöön myöhemmin.


Kun jotkut sisustavat tunnelmavaloilla ja alkavat sitten jossain vaiheessa miettimään kunnon kattovaloa, meillä homma meni täysin päinvastoin. Meillä on ruokailutila/olohuoneessa kaksi kirkasta kattolamppua ja nyt syksyn tullen minulla meni lopullisesti hermo. Kirkkailla, selkeillä kattovaloilla on oma paikkansa, esimerkiksi sairaala, mutta kotiin kaipasin pimeneviin syysiltoihin  ja aikaisiin työaamuihin, jotain hieman pehmeämpää. Siis kynttilöiden lisäksi.


Olin silmäillyt tätä kyseistä lamppu yksilöä aikaisemminkin, sillä silmällä, mutta silloin juttu ei edennyt pidemmälle. Kun sitten seuraavan kerran törmäsimme, oli hän Clasulla poistomyynnissä ja naurettavan halpaan hintaan. En tarvinnut kahta hetkeä miettimisaikaa, kun päätin antaa hälle mahdollisuuden olohuoneessamme. Avomiehenikin pitää yksilön, hieman erikoisesta ulkomuodosta. Eihän tämä tosiaankaan ole ihan sen perinteisemmän pöytävalaisimen näköinen. Valaisimen merkki on North Light ja sen kaveriksi valitsin samalta merkiltä hieman näyttävämmän koristelampun.

On mahtavaa, kun enää ei tarvitse iltaisin räväyttää päälle kirkasta kattovaloa, vaan elokuvastakin voi nauttia pehmoisesti tunnelmoiden. Seuraavia valaisinhankintoja tällä puolen asuntoa, olisi ainakin lukulamppu sohvan toiseen päähän ja uusi kattovalo ruokapöydän yläpuolelle. Jälkimmäinen on itseasiassa jo silmäiltynä valmiiksi.

Lauantaina mun olisi tarkoitus esitellä teille kirja, josta olen tällä hetkellä todella täpinöissäni.
Palaillaan, hyvää loppuviikkoa! Kyllä se viikonloppu sieltä taas koittaa!

6 kommenttia:

 1. Onpa jännännäköinen lamppu, kiva kuvio heijastuu seinälle! :) Mäkin tykkään himmeämmästä valaistuksesta ja inhoan kirkkaita kattolamppuja. Tunnelmaa olla pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Hän ei olekaan aivan tavallinen yksilö ja siksi ihan täydellinen meille. :) Heijastus tulee itse lampun timanttikuviosta, joka on aivan mua. Aivan ihania nämä nykypäivän erikoislamput.

   Poista
 2. Kaunis lamppu. Pidän tunnelmallisista valoista, liian kirkkaat valot ei ole kivoja tai ainakaan kotona ei saa olla liikaa keinovaloa. :) Luku/Työlamput sitten erikseen. Mulla on tunnelmallinen arvonta menossa blogissa, tervetuloa osallistumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tunnelmallisuus on ihanaa, mutta kyllä niille kirkkaillekin valoille on välillä oma paikkansa. :) Pitääpä tulla vilkaisemaan.

   Poista
 3. Ihana ja erilainen lamppu. Clasulla on nykyisin kivoja valaisimia. Vuosi sitten ostettiin yöpöydän lamput sieltä ja edelleen tykkään niistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino sanalla erilainen. Ehkä meillä sen takia synkkasi. ;) Clasulla on ollut pitkään kivoja valaisimia ja sopuhintaisia myös. North lightilla on toinenkin lamppu, erilainen hänkin, johon olen iskenyt silmäni. Saa nähdä, kotiutuuko myös hän meille.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright