Slider

Viimeisiä päiviä äitiyslomaa

2016-09-29

Kävinkin jo juoruamassa naamakirjan puolella, että meillä on tänään pyykkäilty ja käyty vähän läpi kaappeja kirpparimielessä. Erityisesti pöytäliina, koristetyyny osasto on kaivannut läpi käymistä. Taustalla on soinut letkeä, coffeehouse tyyppinen musiikki ja kahvikuppi on jäähtynyt pöydän kulmalla. Nuppu on konttaillut jaloissa, käynyt välillä pusuttelemassa oman peilikuvansa kanssa, maistamassa kenkää, sekä kissanruokaa ja sheikannut bepaa musiikin tahtiin. Pyykkivuori olikin ehtinyt kasautua jo melkoiseksi everestiksi, osittain siitä syystä, että meillä ei tällä hetkellä ole omaa pyykkikonetta. Taloyhtiön pesulaan lähdössä on aika ajoin pikkuinen kynnys ja tällä viikolla meitä ei ole juurikaan kotona näkynyt ja silloin, kun on, niin sitä on maattu sohvalla märkänä rättinä flunssan kourissa. Tänään oli kuitenkin pakko ryhdistäytyä, kun flunssapöpökin vaikuttaisi väsyneen, koska seuraavat päivät tulevat olemaan taas täynnä ohjelmaa. Minä nimittäin palaan äitiyslomalta töihin lauantaina. 


Kesällä sovimme työnantajani kanssa, että palaan tässä syksyllä töihin osa-aikaisesti. Tämä siksi, että voin suurimman osan viikosta hoitaa Nuppu itse kotona, mutta en ole pelkästään niiden onnettomien hoitopäivärahojen varassa. Typykkä menee niiksi muutamiksi työpäivikseni perhepäivähoitoon, joka on minusta päiväkotia ystävällisempi vaihtoehto vasta-alkajalle. Itse olen viettänyt lapsuusvuoteni ennen koulua juurikin perhepäivähoitajalla veljeni kanssa, joten tiedän millaista se on ja hyvillä mielin uskon nuppuni tällaiseen paikkaan. Tällä viikolla kävimme tutustumassa paikkaan, sekä itse hoitajaan ja meidän vauva näytti sopivan joukkoon ihan hyvin. Tyytyväisenä konttasi ympäri lattioita ja teki tuttavuutta talon lemmikin, sekä ikätoverinsa kanssa. Kävipä siinä niinkin, että neiti nappasi lattialta nurinpäin olleen lelulaatikon itselleen "rollaattoriksi" ja lähti kävelemään, minun ja isin toljottaessa menoa suut hämmästyksestä auki. Todennäköisesti tämä tulee olemaan mammalle kovempi pala, kuin lapselle itselleen. Maanantaina on ensimmäinen kunnon tutustumispäivä, jolloin Nuppu jää muutamaksi tunniksi hoitoon ilman minua ja luulen, että minulta pääsee silloin itku.


Viikonloppuna on myös minun pienen veljentyttöni ristiäiset. Minun isänikin ajaa kyläilemään pohjosesta tänne etelään, mitä odotan innolla. Nuppu pääsee näkemään taas muitakin enojaan. Olemme vähän puhuneet, että viettäisimme sitten joulun heidän luonaan, kun kesä meni menojaan ja vierailu jäi tällä kertaa tekemättä.

Nyt meillä olisi kuitenkin tiedossa erään pienen neidin päivällinen ja pyykkihuollon lopetteleminen.
Ihanaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright