Slider

Suomen suurin sisustuslehti

2016-09-17

Yksi lempibloggaajistani, Koti kaupungin laidalla-blogin ihastuttava Frida, on nimittänyt Ikean isoa kuvastoa Suomen suurimmaksi sisustuslehdeksi. Olenpa jonkun suusta kuullut myös termin sisustusraamattu. Rakkaalla lapsella on tietysti monta nimeä, mutta minusta Fridan titteli kuulostaa juuri oikealta.
Istahdin itsekkin tuossa jokin aikaa sitten alas teekupin kanssa, kun Nuppu oli päiväunillaan ja avasin kuvaston verkkoversion, johon sinäkin pääset tästä (klik.) Ja kyllä kannatti taas istahtaa rauhassa alas ja keskittyä käymään kuvastoa läpi. Sain mitä tilasin, nimittäin rekkalastillisen inspiraatiota ja viimeinkin idean siihen, mihin suuntaan lähden meidän makuuhuoneen sisustusta viemään.

Ikea on ollut Suomessa nyt kokonaiset 20 vuotta ja varmasti lähes jokainen suomalainen tietää, mistä on kyse ja millaista tavaraa tämän tavaratalon kätköistä löytyy. Vaikka yritys onkin ruotsalainen, sillä on varmasti jonkinlainen paikka jokaisen suomalaisen sydämessä. Jokaisella meistä on myös omat mielipiteensä siitä. Kun minä ajattelen, että sieltä saa hyvää perustavaraa, monella saralla, avomieheni karsastaa koottavia huonekaluja, ruuveja ja muttereita, vitsaillen siitä, miten kaikki pitää koota itse. Kun se laatikko ja ne osat ovat sitten hänen nenänsä edessä, meinaa hänellä mennä sormi suuhun ja sanavarasto supistuu käsittämään vain voimasanoja. Arvatkaapa, kuka meillä kokosi Nupun pinnasängyn ja lipaston, kun laskettuun aikaan oli jäljellä muutama viikko? 


Olen joskus todennut, että minulla on jonkinsorttinen keittiötarvikefetissi. Oli kauppa mikä hyvänsä, niin keittiöosastolla minulla ilmenee aivan yllättäen erilaisia, joskus täysin selittämättömiäkin, tarpeita, aina sen mukaan, mitä hyllyköillä sattuu tulemaan vastaan. Aika usein saan ihan pidätellä itseäni, etten vain lappaisi kaikkea "tarpeellista" ostoskoriin. Kuulostaako lainkaan tutulta? Nyt sitten pitäisi vain osata erottaa halut niistä oikeista tarpeista.

Tällä hetkellä kotia olisi tarkoitus uudistaa muun muassa uusilla kirjahyllyillä, sekä valaisimilla. Olisihan sitä uusi, asuntoon paremmin sopiva, ruokapöytäkin hakusessa. Ja kuten sanoin, makuuhuonekin kaipaisi hieman uusia tuulia.

Ylempi kuva sai minut miettimään makuuhuonetta, jonka sävymaailma olisi harmaa-valkoinen ja tunnelma hotellimaisen yleellinen, mutta kuitenkin käytännöllinen. Ikävä kyllä, vuokra-asunnossamme ei pääse seiniä maalaamaan, mutta onneksi sisustamalla saa paljon aikaiseksi. Haaveilen myös uudesta sängystä ja vinkkejä sillä saralla otetaan mielellään vastaan, jos olette onnistuneet löytämään hyvän sängyn ja haluatte suositella.

*Kaikki kuvat ovat lainattuja!!

8 kommenttia:

 1. Voi kyllä, suomen suurin sisustuslehti tosiaan :) Tätä voi lueskella aina uudelleen ja uudelleen keksien aina jotain uutta :) Mukavia luku ja suunnittelu hetkiä sinne, hyvää syksyä! :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Tänään ollaan miehen kanssa pohdittu hieman eteisen sisustusta, tällä kertaa tosin Ikean nettisivujen äärellä. :)

   Poista
 2. Ihan samaa mieltä, tämän sisustuslehden tuloa odotellaan tässä taloudessa joka vuosi innokkaasti :)
  Minä kun olen päättämätön sisustamisessa niin meillä on parhaiten toiminut eleetön jenkkisänky, sängynpäädyn virkaa sitten ovat toimittaneet erilaiset seinämaalit/taulut yms. Jos teillä ei saa maalata seiniä, niin ehkä iso sängynpäällinen kuten kuvassa, voisi toimia hyvin. :) Nehän on siitä kivoja kun niitä voi ostaa erillisinä tai tehdä itse eikä sänkyä tarvitse vaihtaa kun alkaa kaipaamaan uutta ilmettä; vain päädyn vaihto riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itseasiassa tässä jonkin aikaa haaveillut näyttävästä, mutta samalla seesteisestä valokuvatapetista sänkyseinälle, mutta ikävä kyllä tapetointi on vähän sama kuin maalaus. :D Mietin ajaisiko matala sängynpääty ja vaikka näyttävä taulu vähän samaa asiaa.

   Poista
 3. Tunnistan täysin mainitsemasi keittiötarvikefetissin! Me ihastelemme mieheni kanssa milloin minkäkinlaisia keittiötarvikkeita ja perustellemme itsellemme, että "kyllä, tällainen tarvitaan". :D Meille ei ole vielä kilahtanut kuvastoa postiluukusta, mutta sormet syyhyäisivät päästä lukemaan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan kävin kuvaston läpi netistä, mikä oli loppujen lopuksi ihan näppärää. Oli helppo pinnailla kaikki hyvät jutut talteen Pinterestiin. :)
   Pitäisikö perustaa avoin ryhmä meille, jotka kärsimme tästä keittiötarvike fetismistä? Saisimme ainakin vertaistukea tällä tavoin. :D

   Poista
 4. Heh, minäkin kuulun tuohon keittiötarvikefetissijoukkoon :) Vähän liiaksikin on kaikkea, kun kaapin ovet eivät meinaa mahtua kiinni. Ja enpä ole kertaakaan onnistunut Ikeassa käymään ilman, että jotain olisi tarttunut mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiötarvikefetissi on katala. Juuri nyt minä haluaisin uusia nuo kaikki perus tarvikkeet ja himoitsen esimerkiksi sellaista lasista, litran kokoista mittakannua, joka olisi vaan nii-in siisti. Minä käyn Ikeassa (vielä en ole kertaakaan saanut miestä houkuteltua mukaan) yleensä ihan ostoslistan kanssa, mutta aina sieltä tarttuu mukaan jotain ylimääräistä, jota ei ole ostoslistalla.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright