Slider

Kanarisotto pienellä potkulla

2016-09-06

Olen C9:n (klik.) jälkeen yrittänyt tehdä entistä fiksumpia valintoja, mitä tulee meidän perheen syömisiin. Olen vaihtanut esimerkiksi pastat ja riisit täysijyvään, en syö juuri ollenkaan leipää, vähentänyt suolan käyttöä reilusti ja vaihtanut juomiset veteen. Suolan käyttöä en lopeta tietenkään kokonaan, sillä se on meidän elimistömme ainoa jodinlähde. Mutta olen vähentänyt punaisen lihan syömistä ja valinnut useammin mieluummin kanaa. Kasvissyöjää, kun minusta ei ihan vielä saa, ihan vaan siitä syystä, että tykkään lihasta. Lisäksi tällä tavoin myös mieheni, jota ei "viherpiiperrykset" ja "ituhippeily" innosta, pysyy tyytyväisenä ja ruoka-aikaan kotona. Nämä pienet muutokset ovat saanet minut sukeltamaan internetin ihemmeellisen maailmaan ja etsimään uusia kanaruokareseptejä. Tässä hyvänä esimerkkinä kanaburritot (klik.), jotka ovat meidän perheen uusin suosikki.
Tässä olisi uusin suosikki, joka on muokattu kokonaan uuteen uskoon alkuperäisestä versiosta.


KANARISOTTO

Vettä                                 12 dl
Riisiä                                6 dl
Kanaliemikuutioita           2 kpl
Mustapippuria                  2 tl

Kana fileeitä                     3kpl
Oliiviöljyä                        1/2 dl
Paprikajauhetta                 1 rkl
Broilerimaustetta              1 rkl
Valkosipulijauhetta           1 tl
Lousianna Hot sauce        1/2 tl
Sweet chili & pineaple    
kastiketta                          2 rkl

Kirsikkatomaatteja           1 rasia
Purjoa                               1 kpl
Pekonia                             1 paketti
Ruokakermaa                   2 dl

(Sitruunapippuria
Paprikajauhe)

Mittaa vesi kattilaan. Lisää joukkoon kanaliemikuutiot, sekä pippuri ja laita vesi lämpenemään hellalle. Lisää joukkoon riisi, kun vesi kiehuu ja anna keittyä rauhassa, kunnes vesi on haihtunut.

Laita kanapihvit sopivaan astiaan ja tee marinadi oliiviöljystä, paprikajauheesta, broilerimausteesta, valkosipulijauheesta ja sweet chili kastikkeesta. Lisää Lousiannan Hot Saucea oman maun mukaan. Laita sivuun marinoitumaan ja valmistele muut ainekset.

Paloittele pekoni ja paista rapeaksi. Minä kippaan paistetut palaset lautaselle paperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Paloittele tomaatti ja paista. Paloittele purjo ja paista. Siirrä pekoni, tomaatit ja purjo riisin sekaan, kun kattilassa on vielä vähän vettä jäljellä. Lisää joukkon myös ruokakerma ja maun mukaan vielä sitruunapippuria ja paprikajauhetta.

Paista marinoidut kanat ja pilko valmiit pihvit, ennen kuin lisäät ne muiden ainesten joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright