Slider

Pieni tyttö sairastaa

2016-08-14

Meillä oli suunnitteilla rauhallinen viikonloppu kotioloissa. Mutta aika usein silloin kun suunnitellaan, homma ei mene sen käsikirjoituksen mukaan. Ei tälläkään kertaa. Nuppu on ollut kuluneen viikon ajan räkäinen ja hänellä on ollut yskää. Kuumetta ei ollut kuin pari päivää viime viikon lopulla. Yskää olemme hoitaneet höyryhengittämällä ja tukkoisuutta natriumtipoilla. Olimme puhuneet mieheni kanssa, että ellei oireet ota viikonlopun aikana hellittääkseen, niin varaamme ajan lääkärille.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä me kaikki valvoimme kolmeen asti, kun Nuppu ei saanut nukutuksi. Silloin me veikkasimme yskää tai uusia hampaita. Eilen pikkuisen yskä yltyi sitten niin kovaksi, että ruoka tuli ylös, joten päätimme lähteä lääkäriin Lastenklinikalle.

Suureksi yllätykseksi siitä, kun olimme päässeet Lastenklinikalle, vajaa tunti, niin olimme jo ulkona diagnoosin ja reseptin kanssa. Me kun olimme varautuneet useamman tunnin odotukseen. Toivottavasti lastenpäivystyksessä homma menee aina yhtä jouhevasti ja nopeasti. Yskään saimme tarvittaessa annettavaa yskänlääkettä. Ihan näin helpolla ei kuitenkaan päästy, vaan lääkäri havaitsi Nupun toisessa korvassa punoitusta. Mukaan lähti siis myös korvatulehdukseen tarkoitettu antibioottikuuri. Nyt sitten vain toivotaan, että lähtee moiset tulehdukset kerta heitolla, eikä jää mitään inhottavaa kierrettä päälle. Lisäksi, korvatulehdus on minulle varsinainen kirosana ja pieni huolen aihe, sillä minun ollessani pieni, sain kyseisestä viruksesta verenmyrkytyksen, josta lähti käyntiin vuoden mittainen kierre. Itse en muista asiasta mitään, mutta melko monia valokuvia minullekin on päätynyt, joissa olen sairaalassa ja tarinoita kuunneltuani minulle on jäänyt pieni kammo korvatulehduksiin.

Mutta täytyy sanoa, että meitä on siunattu reippaalta ja pirteällä tytöllä. Vaikka onkin ollut kipeä, niin Nuppu ei kitise turhista ja on pääsääntöisesti hyvällä tuulella. Hän touhuaa ja naureskelee niin kuin terveenäkin ja jopa oksentamisten jälkeen hyvin pian ihan kunnossa ja kurottelee käsiään kohti leluja. Perjantain ja lauantain välistä yötä lukuunottamatta, Nuppu on nukkunut yötkin todella hyvin. Lääkärireissunkin tyttö jaksoi hienosti, vaikka se meni melko myöhäiselle illalle ja häntä väsytti selvästi.

2 kommenttia:

  1. Voi pientä , paljon paranemisia Nupulle. Toivottavasti nyt alkaisi tauti helpottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nuppu on kyllä tänään ollut ihan selvästi parempi, vaikkakaan ei vielä aivan täysin terve.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright