Slider

8 kuukautis neuvola & lääkäri

2016-08-29

Minun vauvani on jo kahdeksan kuukautta. Tämä mamma ei ainakaan tiedä pitäisikö itkeä vai iloita vai molempia. On ollut aivan ihanaa olla pienen tytön äiti, juuri nyt en tiedä mitään parempaa. On ollut ihanaa seurata Nupun kasvua ja kehitystä, sekä sitä, miten hän oppii koko ajan uutta. Mutta täytyy myöntää, että jos voisin, voisin hetkeksi pikakelata takaisin niihin ensimmäisiin viikkoihin ja kuukausiin, kun hän oli aivan pieni. Ah. Mutta on tuo pieni, reipas ryömijäkin aivan ihana. Täytynee tehdä se toinen lapsi, että voin kokea tämän kaiken uudestaan hänen kanssaan.Sinä, jolla on jo omia lapsia, teidätkin jo, että kahdeksan kuisena käydään neuvolassa terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastuksessa. Sitten sinä, jolla ei ole vielä lapsia, niin neuvolankäyntejä on tietty määritelty tietty määrä ja ne ovat ainakin täällä Helsingissä 0-1 vko (kotikäynti), 2-3 vko, 4-6 vko (+lääkäri), 2 kk, 3 kk, 4kk (+ lääkäri), 5 kk, 6kk, 8 kk (+ lääkäri), 12 kk, 18 kk (+ lääkäri), 2 v, 3 v, 4 v (+ lääkäri), 5 v ja 6 v. Käyntejä voi tietysti olla tilanteesta ja tarpeesta riippuen useamminkin. Me kävimme neuvolassa myös seitsenkuukautis tarkastuksessa ja olemme menossa myös kymmenkuisena. Tämä siksi, koska Nupun kaulan tilannetta halutaan tarkkailla myös neuvolassa. Mikä ei haittaa minua ollenkaan, koska meillä on todella hyvä hoitosuhde terveydenhoitajamme kanssa ja minä käyn ainakin mielelläni neuvolassa.

Tällä kertaa oma terveydenhoitajamme oli sairaana, joten kävimme ottamassa mitat eri hoitajalla, joka oli myös oikein mukava ja minun makuuni järki päässä. Henkilökohtaisesti pidän hoitajista, jotka antavat hyväksi todettuja neuvoja, mutta antavat myös minulle, äitinä, tilaa tehdä omia päätöksiä, eivätkä sitten tuomitse niitä minu päätöksiäni. Sellaisen ihmisen kanssa on helppo olla avoin ja puhua lapsen, sekä perheen asioista rehellisesti. Hyvänä esimerkkinä, minua ei ole tuomittu siitä, että käytän Nupun atopiseen ihottumaan aloeverapohjaisia rasvoja, niiden apteekin perusrasvojen sijaan, joita neuvolassa suositellaan poikkeuksetta.

Nuppu on nyt 72 cm pitkä ja painaa 11185 kg. Kasvukäyrät kulkevat normaalilla, tasaisella tahdilla ylöspäin. Tyttö nukkuu 12 tuntisia yöunia ja vielä myös kahdet päikkärit per päivä. Tässä vaiheessa levottomat yöt ovat täysin tavallisia hampaiden ja lisääntyneen liikkuvuuden vuoksi, joten me olemme todella onneikkaita, kun koko perhe saa nukkua yönsä hyvin ja rauhassa. Nuppu kuulee ja näkee normaalisti, vaikka neuvolan kilikellot eivät tunnu kiinnostavan. Kameran tsäk-tsäk-tsäk-äänen hän kyllä kuulee vaikka toisesta päästä leikkikenttää tai asuntoa. Nuppu ryömii nykyään taakse ja eteenpäin, pyörii viisarina lattialla ja kääntyilee vaivattomasti molempiin suuntiin. Hän myös harjoittelee kovasti konttaamista, eli nousee lattialla konttausasentoon ja nytkyttelee siinä edes takaisin. Meidän kissat eivät taida olla kovin innoissaan siitä, että kohta Nuppu pääsee entistä kovempaa niiden perään. Jokatapauksesa meidän tyttö on kaikin puolin terve ja hyväntuulinen vauva, joka kehittyy täysin normaalisti. Tämä on aina yhtä ihanaa kuultavaa, varsinkin nyt, kun ongelmat kaulankin kanssa ovat selvinneet. Lisäksi lääkärintarkastuksessa Nupun korvat tutkittiin ja me olemme selvinneet ensimmäisestä korvatulehduksesta. Korvat olivat puhtaat ja rauhallisen näköiset. Nyt vain toivotaan ettei tule mitään yllätyksiä niiden saralla.

Neuvolan jälkeen me hieman juhlimme Nupun kanssa aivan kahdestaan kotosalla ja pidimme sellaisen tyttöjen teetuokion. Kipaisin kaupasta kotiin suomalaisia vadelmia ja croisantteja teen kanssa ja ryhdyimme herkuttelemaan. Croisantin palaset olivat erinomaista sormiruokaa Nupulle, mutta vadelman palaset olivat hieman turhan liukkaita. Onneksi on äiti, joka auttaa kinkkisten herkkujen kanssa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright