Slider

Vauvan puolivuotis valokuvat

2016-06-29

Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Sillä välin, kun odotamme juhannuskuvien saapumista, niin puhutaan hieman vauvan valokuvaamisesta. Nyt, kun Nuppu on täyttänyt puoli vuotta, mekin haluamme mieheni kanssa ikuistaa tämän rajapyykin jollain tavalla. Olimme jo sopineet valokuvaamisesta perheemme "hovikuvaajan" ja Nupun kummitädin kanssa, mutta viimeisillään raskaana oleva ystäväni joutuikin lääkärin määräämänä vuodelepoon, jotta vauva ei syntyisi ennenaikaisesti. Hieman harmitttaa, mutta meidän kuvaamistamme tärkeämpää on se, että hän ja vauva selviävät yhdessä sinne otollisille viikoille. Tämän vuoksi päätin valokuvata Nuppua itse. En ole mikään ammattilainen ja viimeisin valokuvauskurssini on ollut joskus yläasteen aikoihin. Minulla on kuitenkin visuaalista silmää, kamera, ohjeita kuunteleva avomies, Pinterest ja Photoshop. Uskoisin, että näillä on jo mahdollista pärjätä pitkälle.
Pöksyt- Lindex

Jotain olen jo kuvaillut, mutta vielä pitäisi jatkaa paristakin syystä. Ensinnäkin, puolivuotiaalla lapsella ei ole samanlaista kärsivällisyyttä ja ymmärrystä kuvaustilanteesta, kuten aikuisella. Nupullakin meni hermo ties mistä ja vaikka itkuiset kuvat huokuvatkin sitä tietynlaista tunnetta, jota viimeisen päälle suunnitelluissa ja muokatuissa kuvissa ei ole, ei lasta viitsi itkettää ihan tyhjän takia. Lisäksi puolivuotias ei onneksi/epäonneksi ymmärrä poseeraamista. Vauvaa voi kyllä yrittää asetella haluamaansa asuntoon, mutta puolivuotias on jo niin liikkuvainen, että ei hän siinä halutussa asennossa kauaa pysy. Tietysti häntä voi myös houkutella haluttuun asentoon, mutta sekään ei välttämättä onnistu, joten paras on vai mennä vauvan mukana. Tämän ikäisen kanssa ei kannata olla turhan pikkutarkka. Ja amatöörikuvaajana kotioloissa, kannattaa muistaa, että osa kuvista ei ole niin kauniita jo ihan oman osaamattomuuden vuoksi. Milloin taustalla näkyy kirjahyllyn kulma, sohvan reuna ja niin edespäin. Ei kannata kuitenkaan vetää moisista pikkujutuista hernettä nenään, kyllä ne taidot siitä karttuu.

Kuvausrekvisiitasta sen verran, että minun mielestäni parhaat ja omalta tuntuvat kuvat tulevat silloin, kun ne muutamat käytettävät esineet ovat omia. Minulla oli käytössä sohvalta löytyvä huopa, Nupun oma viltti ja leluja. Aikaisemmin olen käyttänyt myös vauvakirjaa ja erilaisia vauvantöppösiä. Joitain hyviä perusjuttuja voi myös lainailla. Kaksiviikkois kuvissa ystäväni toi meille käyttöön myös lampaantaljan. Tässähän on loppujen lopuksi ainoastaan taivas rajana, mutta minusta tavaran määrä kannattaa pitää yhtä kuvaa kohden aika minimissään.
Kuva löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Kuva löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Olen katsellut ja etsinyt Pinterestistä inspiraatiokuvia ja koonnut niitä omaan B.a.b.y.-kansiooni. Nyt ne ovat inspiraationa ja tietynlaisina vinkkeinä minulle itselleni, mutta ihan yhtä lailla olisin voinut mennä tabletin kanssa valokuvaajan luokse ja voinut sanoa, että haluaisin tämän tyyppisiä kuvia. Yksi minkä olen itse oppinut valokuvaamalla ja kuvattavana on, että valokuvatessa ei kannata lähteä tekemään täyttä kopiota, koska siitä saa vaan turhaa päänsärkyä ja todennäköisemmin saa omat hermonsa palamaan, kuin sen täydellisen valokuvan. Eli, go with the flow, on minun neuvoni. 
Kuva lötytynyt Pinterestistä, alkuperäinen osoite kadonnut.

Kuva löytynyt Pinterestistä.

Kuva lötynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Tässä ovat nämä minun huomioni ja vinkkini vauvan valokuvaamiseen. Voi olla, että jotain jäi uupumaan, mutta niihin voimme palata sitten yksivuotis kuvien kohdalla. :) Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on vauvan kuvaamisesta, onko siellä muita kotikuvaajia? Entä jäikö minulta, jotain olennaista huomioimatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright