Slider

Jälleen lastenklinikalla

2016-06-22


Tuo Lastenklinikan sairaala on tullut meille niin tutuksi "retkeilykohteeksi", että  nykyään ei tarvitse edes erikseen aikatauluja katsoa, kunhan katsoo milloin pitää olla paikalla. Tänään meidän aikamme ei kuitenkaan liittynyt Nupun kaulan ongelmiin, vaan lonkkiin.

Nupulla todettiin synnytyssairaalssa, lääkärintarkastuksessa vasemman lonkkanivelen synnynnäinen sijoiltaanmeno, eli lonkkaluksaatio. Vaiva on melko yleinen, todetaan noin yhdellä sadasta vastasyntyneestä. Vaiva ei ole vaarallinen, mutta vaatii kontrollointia ja pahimmissa tapauksissa lastahoitoa. Meidän ensimmäinen aika oli kahden viikon päässä synnytyksestä, jolloin todettiin lonkkien kehittyneen, eivätkä ne enää provosoidessa luksoituneet (siis paikallaan pysyivät). Tavan mukaan meille kuitenkin varattiin aika lonkkien ultraäänikuvaukseen, kun Nuppu olisi kuukauden ikäinen. Siellä vasemmassa lonkassa todettiin hienoista laakeutta, joka ei aiheuttanut muita toimenpiteitä, kuin kontrollin puolen vuoden iässä.

Tänään oli kyseisen tarkastuksen aika. Kun odoteltiin, että hoitaja kutsuu meidät hoitohuoneeseen, näimme aivan sattumalta Nuppun ensimmäisen Lastenklinikan fysioterapeutin. Hän teki lennossa Nupulle sellaisen pikatarkastuksen siitä miten tytön kaulan liikkeet ovat kehittyneet ja kyseli meidän kuulumisia. Kerroin, että käydään nyt terveyskeskuksessa fyssarilla joka toinen viikko ja tämän hetkinen terapeutti on sitä mieltä ettei tyttö edes tarvitse mitään varsinaista jumppaa. Fyssari vaikutti tyytyväiseltä kuulemaansa ja sanoin vielä, että meillä on toinen neurologin käynti elokuussa. Toivon kovasti, että tämä fyssari osallistuu kyseiseen neurologin käyntiin, eikä se toinen, joka sen lääkärin käynnin määräsikin. Nupun lonkat kuvattiin ja edelleen vasemmassa lonkkanivelessä oli havaittavissa hienoista laakeutta, jonka vuoksi meille määrättiin uusi kontrolli, kun tyttö olisi puolitoista vuotias. Jaa-a... Loppuvatkohan nämä käynnit ikinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright