Slider

Paljon kaikkea uutta

2016-05-10


Meidän pieni tyttö täytti hetki sitten kokonaiset neljä kuukautta. Mihin tämä aika oikeasti menee? Vastahan me kotiuduttiin sairaalasta pienen käärön kanssa. Nyttemmin minun on täytynyt hiljalleen myöntää itselleni ettei minulla ole enää mitään pikkuvauvaa, vaan vauva, joka on oppinut jo aivan mielettömästi kaikkea uutta. Enää hän ei vain nuku ja syö ja pysy paikoillaan. Oman lapsen kehitystä on aivan ihmeellistä seurata vierestä ja nauttia hänen saavutuksistaan. Pienetkin asiat ovat todella merkityksellisiä. Noin viikko sitten, me äitini kanssa hurrasimme ja kannustimme, kun Nuppu alkoi vääntämään itseään selältään vatsalleen ja lopulta onnistui siinä. Neuvolassa käydessä painoa tylleröllä oli 8280 g ja pituutta 64,5 cm. Painoa on siis kuukaudessa tullut noin kilon verran lisää ja pituutta kolme senttiä. Syntymäpaino on kutakuinkin tuplaantunut.

Nuppu seuraa katseellaan todella tarkkaan, kaikkea ja kaikkia. Hän hymyilee paljon ja nauraa ääneen. Naurun lisäksi hän on myös oppinut hiljalleen käyttämään ääntään aivan uudella tavalla. Meidän kaksiomme on tämän myötä täyttynyt aivan uudenlaisista äänistä. Hän kujertelee, kiljahtelee, kikattaa ja huutaa. Hän kuuntelee tarkkaan loruja ja lauluja, nauraa omasta mielestään hauskoille kohdille ja minun ilmeilleni. Kaiken, mistä hän saa käsillään kiinni, menee suoraan suuhun. Omat ja muiden sormet, lelut, rätit, tuttia pitää viedä edestakaisin suuhun ja pois. Useimmiten sitä yritetään kuitenkin tunkea suuhun poikittain.

Yöt Nuppu on nukkunut aina todella hyvin. Nyt meillä alkaa olemaan yhä useammin niitä kokonaisia öitä ja silloin, kun hän herää syömään, se tapahtuu kerran, joskus aamuvarahaisella. Odotan sitä, että me pääsemme kunnolla ruokailemaan ja syömään iltapalaa, koska silloin yöunetkin, mitä suuremmalla todennäköisyydellä muuttuvat kokonaan kokonaisiksi. Mutta mitäpä minä tässä valitan, kun olen alusta alkaenkin saanut nukkua todella hyvin.


Neuvolasta asti meillä on maisteltu erilaisia soseita. Jo paria viikkoa ennen neuvola-aikaa aloin miettiä ettei maito taida enää riittää tälle meidän neidille ja hän olisi ollut valmis maisteluihin jo aikaisemmin. Mutta odotimme kiltisti neuvolan lupaa ennen kuin aloitimme. Ensimmäinen kerta oli hieman vaikea. Sosetta oli enemmän naamalla, kuin meni kurkusta alas, mutta kerta kerralta syöminen on sujunut paremmin. Nuppu söisi jo ihan urakalla, maistelemisen sijaan, mikä alkoi näkyä nopeasti hänen ihossaan. Tytöllä on atooppinen iho ja se reagoi nopeasti muutoksiin. Vhensin soseiden määrää reilusti ja nyt ollaan edetty ihan rauhassa. Tähän mennessä ollaan maisteltu bataattia, porkkanaa, kukkakaalia, banaania, päärynää ja omenaa. Odotan innolla kesän kotimaisia perunoita ja herneitä, joista pääsee tekemään uusia makuja maisteltavaksi. Minä teen Nupulle ruuat pääsääntöisesti itse, mutta olen ostanut pari valmista hedelmämakua maisteltavaksi kaappiin. Koska me emme saaneet imetystä toimimaan, minulle on erityisen tärkeää tehdä ainakin soseet pääsääntöisesti itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright