Slider

Mitä kannattaa tehdä, kun läppäri kastuu?

2016-05-19


Aivan ensimmäiseksi, kiitos tuesta ja kannustuksesta, jota taideblogi ideani sai. Kommentit lämmittivät mieltä ja antoivat rohkeutta.

Sitten, ajattelin tehdä hieman tarkemmat ohjeet siitä, mitä läppärille kannattaa tehdä vesivahingon sattuessa. Nämä eivät kuitenkaan ole sellaiset, "näin onnistut sata varmasti"-ohjeet. Kaikesta huolimatta tietokone voi olla entinen, koska neste, pienessäkin määrin, vahingoittaa koneen sisuksia. Minun läppärini toimii, toistaiseksi, mutta voi simahtaa tämän takia jo ensi viikolla lopullisesti. Sen vuoksi tehtailen tässä varmuuskopioita kaikista niistä jutuista, jotka ei missään nimessä saa tuhoutua.

Eli jos läppärin näppäimistön päälle kaatuu nestettä, kannattaa kone kääntää ensimmäiseksi ylösalaisin, jotta mahdollisimman paljon valuisi pihalle. Samalla pitäisi irrottaa koneesta kaikki mitä kautta se saa virtaa, eli akku ja virtajohto. Myös kaikki usb-piuhat ja muistitikut kannattaa irrottaa tässä välissä. Älä yritä käynnistää konetta, koska se saattaa pahentaa vaurioita. Kun näppäimistön alta on valunut kaikki se, mitä sieltä on tullakseen, kone kannattaa kuivata esimerkiksi imukykyisellä talouspaperilla. Sen jälkeen kone tosiaan kannattaa peittää riisillä, sillä kyseinen ruoka-aine on tunnettu kyvystään imeä kosteutta. Itse peitin näpäimistön riisiin ja pidin konetta muovipussissa oikein päin. Joissain paikoissa neuvotaan kuivattamaan laite pystyssä tai nurinpäin. En osaa sanoa, onko näillä mitään merkitystä asian kanssa. Sitten odotetaan. Itse odotin varmuuden vuoksi kolme vuorokautta. Jotkut ohjeistukset neuvovat odottamaan yhden tai kaksi, mutta luulen, että tässä hommassa maltti on valttia. Mieluummin antaa koneelle mahdollisuuden kuivua rauhassa, kuin hätiköidä ja aiheuttaa lisää vauriota.

Toivottavasti joku saa näistä neuvoista apua. Edelleenkään minä en ole alan ammattilainen, mutta näin minua on neuvottu ja näillä konsteilla oma koneeni pelastui. En kuitenkaan halua ottaa vastuuta kenenkään koneesta, jos nämä neuvot eivät auta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright