Slider

Täytekakkupohjat

2016-03-02


Tässä olisi nyt se kolmas leivontapostaus ristiäistarjoiluista. Jätin sen tärkeimmän, siis kakkupohjan viimeiseksi. Tajusin noin pari viikkoa ennen ristiäisiä, että eihän semmoinen perus pyöreä kakku riittäisi millään sellaiselle määrälle ihmisiä. Jauhopeukalolla siunattu äitini sitten kertoi, että hänellä on hyvä ohje pohjalle sellaista isoa kakkua varten. Äiti lähetti minulle sitten kyseisen reseptin kuvaviestillä ja nyt jaan sen teidän kanssanne. Resepti on varsinaisesti leivospohja, mutta voin kertoa, että toimi myös kakussa. Ja kuten otsikossa sanotaan kakkupohjat, koska tämä täytyy tehdä niin monta, kuin kerroksia tulee. Minä leivoin kolme pohjaa.

KAKKUPOHJA (x3)

Munia      5
Sokeria      2 dl
Vehnäjauhoja     1 dl
Perunajauhoja       1/2 dl
Leivinjauhetta        1/2 rkl

Paisto 200 astetta / 12 min


Vatkaa munista ja sokerista kova vaahto. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää seokseen siivilän läpi. Sekoita varovaisesti. Kaada ja levitä taikina pellille. Paista kahdessasadassa asteessa kaksitoista minuuttia.

4 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki tehdä ton muotoinen kakku jos pyöreä ei riitä, pitää pistää mieleen :) Montako vierasta teillä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli hieman vajaa 40 vierasta ja kakkua ei jäänyt juuri nimeksikään yli. Isommalle porukalle olisi varmaan pitänyt leipoa kaveriksi vielä sellainen perus pyöreä kakku.
   Tuo pohja oli aivan ihana. Todella kuohkea. Pakko testata muihinkin leivonnaisiin. Ja varmasti käytän kyseistä reseptiä jatkossakin.

   Poista
 2. Totta, tuon muotoisesta kakusta riittää sopivasti isommalla poppoolle. Itse en ole vielä kovin isoja kakkuja tehnyt, mutta keväällä pitäisi järjestää juhlat joihin tulossa enemmän väkeä. Silloin siis isomman kakun teko tulee ajankohtaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi näppärä ja helppo tehdä. Tarjottavaa riitti hieman vajaalle neljällekymmenelle ihmiselle ja kakkua jäi hyvin vähän yli.
   Meillä taitaa olla nämä isommat kakut realistista tulevaisuutta, kun tuo pikku neiti rupeaa syntymäpäiviään juhlimaan.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright