Slider

Pienen neidin nestelista

2016-03-12


Meillä seurataan nykyisin ihan nestelistalla pienen neidin syömisiä. Syöminen on jäänyt nyt kokonaan korvikkeen varaan, kun imetys ei yksinkertaisesti lähtenyt sujumaan niin kuin toivottiin. Meillä vain taisi käydä melko perinteisesti tämän meidän korvikevauvamme kanssa ja maitoa alkoi mennä melkoisia määriä. Ja nyt puhun oikeasti isoista määristä. Päivän aikana saattoi mennä lähemmäs puolitoista litraa päivässä. Osasyynä tähän oli varmasti se, että tytön paino laski sairaalassa 11% ja hänen ruokintansa oli tehotarkkailussa sairaalasta palattua. Kun oli huoli siitä ettei lapsi saanut riittävästi ruokaa, me syydimme maitoa hänelle jopa liiaksi asti. Kun tämä tuli neuvolassa puheeksi, niin meitä neuvottiin vähentämään maidon määrää.

Aluksi pidin vähentämistä ihan mahdottomana ajatuksena. Koin kaiketi jonkinlaisen puolustusreaktion, koska en halua lapseni näkevän nälkää. Aloitimme aivan ensimmäiseksi pienentämään kerta-annoksia ja seuraamaan tarkemmin syöttövälejä. Pian lapsen normaali syöttörytmi tuli tutuksi ja saimme maidon määrän vähennettyä litraan. Neuvolassa kehotettiin jatkamaan vähentämistä ja niin teimme. Tässä vaiheessa otimme käyttöön minulle sairaalasta tutun nestelistan. Merkkaamme paperille kellon ajat, jolloin maitoa on annettu ja määrät. Tämän avulla on todella helppoa laskea vuorokauden maidonsaanti. Olemme näin saaneet pudotettua vuorokausiannoksen reilu kuuteensataan millilitraan ja määrät pysymään tasaisena.

Tämä on todella helppo tapa pysyä perillä siitä kuinka paljon ja usein vauva syö. Ystävämme kertoivat tehneensä näin myös oman lapsensa kanssa. Heillä syy oli niin mahdoton väsymys, jonka vuoksi he eivät aina muistaneet omia nimiään, saati sitä milloin vauva oli syönyt.

Onko siellä ruudun toisella puolella äitejä tai isiä, jotka ovat syystä tai toisesta seurailleet vauvojensa syömisiä? Jos on niin miksi teillä on seurattu?

2 kommenttia:

  1. Meillä on pidetty ja pidetään edelleen "ruokapäiväkirjaa". Tyttö nyt 4kk. Oikeastaan siitä syystä ettei tosiaan muista muuten paljonko ja millon on syöny :D Meillä osittainimetettiin 2kk asti kunnes tyttö sit ite päätti ettei tissi enää kelpaa, ja ihmekös tuo kun pullosta saa helpommin.. Päiväkirjan pitäminen oli oma idea, tyttö kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä menee 800-1000ml maitoa vuorokaudessa. Ite oon tottunu pitämään omaa ruokapäiväkirjaa joten tuntu luonnolliselta kirjata muksun maitomääriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on oikeasti muitakin vanhempia, jotka seuraa muksun syömisiä. Se kyllä helpottaa kun tietää milloin ipana on syönyt viimeksi ja kuinka paljon. Nyt maitomäärien merkkaaminen menee jo ihan automaattisesti, kun alussa oli pientä opettelua.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright