Slider

Kastemekon alle

2016-02-02


Meillä ristiäiset lähestyvät uhkaavasti ja minulla ainakin on pää aivan pyörällä. Sitä ei aikaisemmin edes tajunnut mitä kaikkea pitää suunnitella ja pohtia valmiiksi. Yksi hyvä esimerkki on se, että pari päivää sitten tajusin ettei sellainen aivan perus, pieni täytekakku taida riittääkään yli kolmellekymmenelle ihmiselle. Kun taas juttelin äitipuoleni kanssa tänään puhelimessa ja hän kyseli suunnitelmistani, ainoa vastaus, jonka osasin antaa oli hyvin tyhjentävä; "Ööh." Kun minulle sitten esitettiin täsmentäviä kysymyksiä, osasin antaa jo hieman parempia vastauksia. Pari juttua on kuitenkin ollut selvillä alusta asti. Yksi niistä on kastemekko. Käytämme minun mummovainaani itse virkkaamaa mekkoa, jossa on kastettu minut ja neljä seitsemästä veljestäni. Vanha mekko tosin kaipaa alleen uuden alusmekon ja ympärilleen uuden vaaleanpunaisen nauhan. Tänään olenkin siis neuvotellut ompelijaystäväni kanssa, josko hän auttaisi meitä ompelemalla pukuun yksinkertaisen alusmekon. Toinen juttu tytön pukeutumiseen liittyen on juhlamekon etsintä. Pieni ei tietenkään ole koko juhlaa kastemekossa ja minä ainakin haluaisin, että hänellä olisi kahvitilaisuudessa päällä joku kaunis mekko.

Bongasin jo joulukuussa Lindexiltä todella kauniin pitsimekon, mutta en raaskinut sitä ostaa kun en tiennyt missä kokoluokassa menisimme ristiäisten aikaan. Mekossa pienin koko oli 62, joten jos tyttömme olisi kovin pieni syntyessään, vaate saattaisi olla aivan kohtuuttoman iso. Sitten ajattelin ettei mekkoa varmasti ole enää Lindexin mallistoissa. Mutta kas kummaa, kun tänään tytölle vaatetta lähdin silmäilemään, siellähän se verkkokaupassa komeili. Ei tarvinnut miettiä kahta kertaa klikkaanko sen ostoskoriin.
Kuva on lainattu täältä.

Eikö ole kaunis? Mekko saa vaaleanpunaisena, mutta minun valintani oli ehdottomasti valkoinen. Tämän seuraksi valitsin samaisesta kaupasta vielä vaaleanpunaisen pääpannan. Asukokonaisuus koekäytetään ystäväni lapsen yksivuotis syntymäpäivillä, jotta mekko ei jäisi aivan kertakäyttöiseksi.
Kuva on lainattu täältä.

Lindexille oli muutenkin tullut joulun jälkeen aivan ihania vauvanvaatteita, joten saattaa olla, että tänne blogin puolelle ilmestyy vielä vauvanvaatepostausta omista suosikeistani.

4 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Ihanaa että teillä on kastemekkona perinnemekko ja vielä mummosi tekemä, niissä on kaikista kaunein ajatus. Meille tulee nimiäiset mutta haluaisin kyllä pukea tytön päälle minun ja veljeni käyttämän kastemekon. Ei kai sillä niin väliä vaikka ei kastetakaan. :) milloin teidän ristiäiset on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että olin aivan täpinöissäni kun kuulin, että kyseinen kastemekko on edelleen olemassa ja tallessa. Pieni pelko oli, että se olisi kadonnut mummoni sarauden aikana. Ja olin ehkä hienoisesti onnellinen kun kuulin, ettei mieheni puolella ole tällaista perintömekkoa. Meillä ei siis ollut mitään syytä olla käyttämättä minun sukuni kastemekkoa.
   Ja miksi sitä ei voisi kastemekkoa pukea nimiäisiin? Minä tulen niin uskonnollisesta perheestä, että en osaa edes ajatella muunlaisia juhlia kuin ristiäisiä. Lisäksi isoäitini varmaan pyörtyisi, jos ehdottaisin jotain muuta. :) Mutta kukin omalla tavallaan. Vai mitä?

   Poista
 2. On aivan ihana mekko. Teillä on kaunis prinsessa kastepäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Tuo oli luonnossa vielä kauniimpi kuin tuossa Lindexin kuvassa.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright