Slider

Äiti saa tietää aina viimeisenä

2016-01-22


Se on uskomatonta millaista vauhtia tuo tyttö kehittyy. Tämä mamma ei ainakaan meinaa pysyä perässä mukana. Siitä ei ole kauaa, kun nukuttiin muutoin koko päivä ja herättiin vain kolmen tunnin välein syömään ja vaihtamaan vaippa. Nyt niitä selkeitä hereillä olo jaksoja on enemmän ja ne muuttuvat hiljalleen koko ajan pidemmiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että juuri kun tämä äiti ehtii sisäistämään jonkun tietyn rytmin, neiti on ehtinyt jo kehitellä uuden. Mikä tarkoittaa käytännössä katsoen sitä, että olen koko ajan viemässä häntä väärään aikaan nukkumaan ja sitten ihmettelen kun häntä ei nukuta. Seuraavassa hetkessä, kun ajattelen, että nyt valvotaan, hän nukahtaa syliin. Esimerkiksi, vielä viime viikolla me valvoimme nimenomaan iltapäivällä, nyt iltapäivällä nukutaan niin sikeästi, että fysioterapeutilla käynnistä ei menannut tulla mitään. Fyssari nauroikin, että tyttö taisi olla hänen unisin potilaansa ikinä.

Tänään onkin sitten valvottu lähes koko päivä, muutamia pieniä tehotorkkuja lukuunottamatta ja nyt tuo yöunillekin meno on yhtä tappelua, vaikka luulisi tytön olevan jo ihan kuoleman väsynyt. Täytyy sanoa, että tämän päivän hereillä olo onkin saanut minut ja isin melko ymmälleen. Alkuillasta olin huolissani siitä miten yöunet menevät, kun loogiselta vaikutti se, että tyttö nukahtaisi illalla lyhyille päikkäreille.
Tämän perusteella en uskalla edes olettaa miten huominen menee. Ehkä tyttö nukkuu vastavuoroisesti koko päivän tai kehittelee kokonaan uuden päivärytmin äidin arvuuteltavaksi. No, ainakaan meillä ei kangistuta turhan tiukasti rutiineihin heti alkuunsa.

1 kommentti:

  1. Haha. Nopeasti se kehitys näemmä tapahtuu. Ainakaan ei ehdi kyllästyä samoihin rutiineihin, kun lähes joka päivä on erilainen.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright