Slider

Liebster Award

2015-11-20

Tässä on nyt käynyt niin, että minua on kunnioitettu palkinnolla ja samalla myös haastettu kertomaan hieman lisää itsestäni. Ystäväni Ami, Kirjailijan elämää-blogista heitti minua tällaisella, muistaen minua kauniilla sanoilla. Siitä siis iso kiitos hänelle. Hän on inspiroinut myös minua näiden vuosien aikana, jotka olemme toisemme tunteneet.


Liebster Awardsin periaate, sen lisäksi, että bloggarit jakavat tätä toisilleen, on myös linkkiketjun avulla tuoda lisää lukijoita pienille, lukijamäärältään vähäisemmille blogeille. Suomessa, jossa piirit ja lukijakunnat ovat huomattavasti pienempiä, kuin isoimmissa maissa, tämä raja menee jossain parinsadan lukijan paikkeilla. En tiedä kuinka paljon tämän tyyppiset palkinnot auttavat, mutta henkilökohtaisesti tällainen huomionosoitus on miellyttävää saada.

Tässä säännöt

 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
 2. Laita palkinto esille blogiisi (hae googlesta tai käytä yllä olevaa)
 3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
 5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse
Säännöt ovat siis selvillä, joten voimme siirtyä tehtävässä eteenpäin. Tässä ovat puolestaan ne minulle osoitetut kysymykset.

1. Miten luovuus näkyy sinun arjessasi?
Yksi näkyvimmistä jutuista on varmaan se, että kätteni jälkiä on levällään pitkin poikin asuntoa (kipsi- ja savitöitä, maalauksia ja piirrustuksia). Lisäksi haluaisin ainakin kuvitella luovuuden näkyvän myös sisustuksessani, sen valinnoissa ja ratkaisuissa.

2. Kuinka usein sisustat/leivot/harrastat kuukaudessa?
Uskallan vastata, että lähes päivittäin. Teen joka päivä jotain luovaa. Kirjoitan, piirrän, sisustan, valokuvaan... Myös meikkaaminen on minulle tapa olla luova ja ilmaista itseäni. En tietenkään kaikkea joka päivä, mutta jotain näistä päivittäin, kyllä.

3. Jos sinun täytyisi luopua kirjoista tai musiikista, kummasta luopuisit?
Tämä on vaikea kysymys. Periaatteessa en haluaisi luopua kummastakaan, vaikka minulla ei olekaan minkäänlaista lauluääntä tai sävelkorvaa. Rakastan nimittäin suunnattomasti musiikkia, vaikka olen täysin lahjaton sillä saralla. Mutta koska, toinen pitää valita, kallistun silti musiikin puoleen. Kirjoista en osaisi luopua koskaan.

4. Mikä elokuva, kirja tai sarja on viimeisen vuoden aikana ollut suosikkisi?
Hmm... Todella paha kysymys. Olen nimittäin melkoisen kaikkiruokainen kaiken suhteen, enkä osaa nostaa viimeisen vuoden ajalta mitään ehdotonta ykkössuosikkia mistään kategoriasta. Mutta, tässä kahden vuoden sisällä, kolahti eräs kirjasarja, joka on edelleen yksi ehdottomista suosikeistani. J.R. Wardin kirjoittama Mustan Tikarin Veljeskunta-sarja. Tässä ihan hetki sitten on julkaistu suomeksi sarjan kolmastoista osa, Varjot. Mikä ei olisi voinut paremmin sattua näin mammalomalleni.

5. Paras vuodenaika, ja miksi?
Koska joulunaikaa ja joulun odotusta ei voi varsinaisesti nimetä vuodenajaksi, niin vastaan kevät. Olen varsinainen kesän lapsi ja rakastan helteitä, mutta vielä parempaa on oikeastaan kytätä niitä kevään ensimmäisiä merkkejä. Innostun hurjasti hiirenkorvista, lämpenevästä ilmasta ja lakaistuista jalkakäytävistä, koska ne tarkoittavat, että kesä on aavistuksen lähempänä.

6. Jos voisit matkustaa minne tahansa, minne menisit ensin?
Irlantiin. Tätä ei tarvitse miettiä hetkeäkään. Minulla on joku ihmeellinen pakkomielle Irlannista ja sinne on pakko päästä jossain vaiheessa. Kaikkein mieluiten lähtisin Irlantiin kiertämään paikkoja autolla, jotta näkisin niin nummia, kuin Shanonin, kuin myös Dublinin. Ja ehkä tämä unelma toteutuu, sillä eräs rakas muutti kesän lopulla Dubliniin ja tarkoitus olisi mennä mahdollisimman pian häntä tervehtimään.

7. Esine talossa, jota ilman et voisi elää?
Varmaan kynä ja puhdas paperi. Vaikka nykyään piirrän harvemmin, saisin todennäköisesti hengenahdistusta, jos niitä ei olisi saatavilla inspiraation iskiessä.

8. Vaatekappale, jota olet kaivannut siitä asti, kun heitit sen menemään?
Hmm... Eräs liituraidallinen bondage-henkinen hame. Vein sen tosin UFF:in kirpputorille, joten toivon, että siitä on jollekulle jotain iloa nykyään.

9. Mikä on hulluinta, mitä lemmikkisi on tehnyt?
En tiedä hulluinta, mutta meidän Luna-kissa ei suostu juomaan vettä muualta kuin hanasta. Mikä on pieni ongelma, kun yritämme pitää kissoja poissa pöytäpinnoilta. Toivottavasti uusi juoma-automaatti korjaa piakkoin hieman tilannetta.

10. Musiikkikappale, jota maailman pitäisi kuunnella enemmän?
En osaa nimetä yhtä tiettyä biisiä, mutta henkilökohtaisena fanitytön mielipiteenä, ihmisten pitäisi kuunnella enemmän Apulantaa. ;P

11. Harvojen tietämä fakta tai asia, joka saa sinut innostumaan?
Öö... Tosi vaikea kysymys, jo ensinnäkin sen vuoksi, että kerron yleensä itsestäni kaiken jo ensitapaamisella. Ehkä ensilumi. Olen ihan into pinkeänä ensilumen sataessa, mutta sitä kestää vain hetken. Oikeammin lumi saisi sulaa pois jo kymmenen minuutin jälkeen.

Koska sain haasteen luovaa kirjoittamista käsittelevästä blogista, ajattelin haastaa blogeja, jotka ovat jollain tapaa inspiroineet minua tai joiden tekikät tiedän jollain tapaa luoviksi. Olen vain hirmuisen huono keksimään kysymyksiä, joten katsotaan mitä tästä tulee.
Tässä ovat minun 11-kysymystäni:

1. Millainen olisi unelma työsi?
2. Mistä sinä lähdet etsimään inspiraatiota tai ideoita?
3. Mikä on lempi kielesi maailmassa?
4. Haluaisitko mieluummin käsintehdyn vai kaupasta ostetun joululahjan? Miksi?
5. Jos saisit muuttaa maailmassa yhden asian, mikä se olisi?
6. Minkä elokuvan olet nähnyt viimeksi?
7. Mitä piparin kanssa?
8. Minkä taidon haluaisit osata?
9. Mikä oli lempi kirjasi lapesena?
10. Tee vai kahvi?
11. Mikä on lempi joululaulusi?

Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, blogit, joita haluan muistaa kunnianosoituksella ja jotka haluan haastaa mukaan leikkiin; Saippuakuplia olohuoneessa, Kultahippusia, Kaikki paketissa ja Kellomäki. Taidan rikkoa aavistuksen sääntöjä, sillä haastettavia blogeja on vain neljä ja Kaikki paketissa-blogilla on himpun verran yli kaksisataa lukijaa. Tämän toisen rikkeen perustelen sillä, että en tällä hetkellä tiedä luovempaa tai inspiroivampaa blogia, jonka vuoksi se ansaitsee ihan ehdottomasti kunniamaininnan.

Kiitos vielä kerran Amille!

7 kommenttia:

 1. Iso kiitos haasteesta. Olen valtavan otettu, että blogini on inspiroinut sinua ja otan haasteen ilomielin vastaan. Olet keksinyt tosi hyviä kysymyksiä, joihin vastaaminen vaatii hieman pohdintaa ja aivojen raksutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. Mielelläni minä jaan hyvää mieltä muillekin tuollaisen pienen palkinnon muodossa. Ja mukavaa kuulla, jos kysymykseni ovat hyviä. :) Niiden keksiminen oli hieman vaikeaa.

   Poista
 2. Kiitos kehuista ja haasteesta. Sopiiko, jos palaamme tähän heti joulun jälkeen? Meillä on yksi toinen haaste tulossa joululle ja jotta saamme kaikki muutkin joulupostaukset ennen joulua julkaistua, siirtäisimme tähän tarttumista joulun jälkeen. Kivoja kysymyksiä, joihin pitää miettiä vastauksia kunnolla ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä ja totta kai te saatte vastata omaan tahtiin. Käsittääkseni näiden haasteiden sun muiden kuuluu olla hauskoja, eikä mitään pakkopullaa, joten en minä ainakaan halua hoputtaa niiden kanssa. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta!! Tartun tähän ajatuksen kanssa joku päivä :)

  Niin ja hei, mitäs teille sanottiin ultrassa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja ihan rauhassa vain sen kanssa. Ei sillä ole mitään kiirettä.
   Ultrassa kaikki oli hyvin. Vauva on hyvinvoiva ja reipas, minulla on paikat edelleen supistuksista huolimatta tiukasti kiinni ja vauva saa syntyä omia aikojaan, koska painoa hänellä oli arviolta vain 2900g, mikä on ihan normaalia tässä vaiheessa. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright