Slider

Lastenhuone unelmia

2015-11-10

Kyllä sitä tuossa lauantaina tuli mietittyä siinä supistelun ohella, että ehkä olisi viimein aika muuttaa se lastentarvikkeiden ostoslista ihan konkreettisiksi hankinnoiksi. Oltaisiin nimittäin pienoisessa pulassa, jos tämä aktiivipaketti päättäisi syntyä nyt. Täällä blogin puolella esittelen teille ensin hieman unelmia, sitten sitä ostoslistaa ja lopulta ihan niitä konkreettisia hankintoja omilla paikoillaan.

Tällä hetkellä me asumme mieheni kanssa kaksiossa, joten erillistä lastenhuonetta meille ei ole tulossa, vaan vauva asustelee aluksi meidän kanssamme samassa huoneessa. Jossain vaiheessa se isompi asunto on varmasti ajankohtainen, mutta ei ihan vielä. Kyllä tänne nyt yksi vauva mahtuu kun hieman uudelleen organisoi. Se ei kuitenkaan estä minua haaveilemasta tai suunnittelemasta lastenhuonetta. Minullakin onkin ollut hyvin selkeä visio siitä, mitä haluaisin. Jälleen kerran myös Pinterest on ollut isona apuna näissä haaveiluissa. Ajattelin nyt näyttää miltä se minun unelmien lastenhuoneeni mahdollisesti näyttäisi ja millaisia elementtejä sieltä löytyisi.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Ensinnäkin unelma asuntoni olisi, joko vanhassa kerrostalossa tai sitten se olisi vanha puutalo. Olen erityisen ihastunut 1900-luvun alun arkkitehtuuriin. Etenkin kansallisromantiikkaan ja jugendiin. Tämän tyylin kerrostaloja esimerkiksi Helsingin keskustassa on paljon. Myös puutaloja tältä ajalta on säilynyt melkoinen liuta, joten toivoa on. Loft-asunto, vanhassa teollisuusrakennuksessa olisi ihana ja Nikkilän entinen mielisairaala olisi myös unelmalistalla, erään tietyn vanhan puukoulun ohella. ;) Haaveita siis on, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joka tapauksessa, paikka, oli se sitten asunto tai talo, olisi remontoitu nykyaikaiseksi, mutta vanhaa arkkitehtuuria olisi ehdottomasti kunnioitettu (artesaanipuoli minusta puhuu nyt). Tämän vuoksi isot ikkunat ja vanhat lautalattiat kuuluvat olennaisena osana mielikuviini. Lautalattian kanssa voisi leikitellä. Sen voisi maalata valkoiseksi, harmaaksi tai jollain hennolla, neutraalilla pastellivärillä. Isot, vanhat ja kauniit ikkunat puolestaan toisivat, sekä valoa, että olisivat omanlaisensa sisustuselementti. Nykypäivän ikkunat kun tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän malliltaan näyteikkunamaisia.
Kuva löytyi Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Lastenhuoneen pohja olisi mahdollisimman neutraali, sillä lapset kasvavat ja heille alkaa muodostumaan omia mielipiteitä, joten muutosvaraa täytyy olla. Tulee aika, jolloin äiti ei päätä ihan kaikista sisustuselementeistä. Lisäksi muistan omasta lapsuudesta vaiheen, kun veljieni kanssa vaihdoimme huoneita noin kerran kuukaudessa, joten tätäkin kannahtaa ehkä miettiä. Vaikka tyttärellemme tulisikin jossain vaiheessa pinkkikausi, se tulisi näkymään enemmänkin tekstiileissä  ja pienissä yksityiskohdissa, kuin isoilla pinnoilla.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Minä valitsisin sisustukseen suurimmaksi osaksi valkoisia ja harmaita sävyjä, joita sitten piristäisin pienillä väripilkuilla, kuten mintunvihreällä, hennolla vaaleanpunaisena. Niiden lisäksi toisin mukaan myös mustavalkoisia yksityiskohtia. Kalusteet olisivat valkoisen ja lämpimän puun sävyisiä. Harmaan ja valkoisen balanssi todennäköisesti vaihtelisi vuodenaikojen mukaan. Keväisin ja kesäisin raikasta valkoista, syksyllä ja talvella tummempia sävyjä tunnelmaa tuomaan. Koska olen tällä hetkellä valmistautunut täysin tytön tuloon, ajatukseni ovat hieman vahvemmin tyttöhuoneessa. Pojan huoneessa saattaisin käyttää rajummin mustaa ja valkoista.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.
Kuva on löytynyt Pinterestistä, mutta alkuperäinen on täältä.

Huoneesta tulisi ehdottomasti löytyä jotain myös lasta varten. Myönnän nykyisin hieman kammoksuvani kaikkea, mikä hehkuu sateenkaaren väreissä. Kuten meidän tämän hetkistä sitteriämme, joka on muuten ihana ja varmasti kätevä kaikkine pienine aktiviteetteineen. :D Onneksi tällaisia lapsia inspiroivia vaihtoehtoja on, kuten kuvista näkyy. Toisaalta, kai se on tietyllä tapaa turha suunnitella mitään kovin tarkkaan. Lasten kohdalla kun harvat asiat tuntuvat menevän harvoin täysin suunnitellusti.
Noista eläinprinteistä tuli mieleen, että minulla on suunnitteilla pieni DIY tauluprojekti nimenomaan vauvaa varten ja ajattelin hieman vilauttaa aikaansaannoksiani täällä, kunhan projekti lähtee kunnolla käyntiin.

Mutta tässä oli pientä pintaraapaisua lastenhuoneunelmiini. Jonain päivänä minä sisustan sen unelmieni lastenhuoneen. Siihen asti lisää minua ispiroivia kuvia löytyy Lastehuone-taululta Pinterest sivuiltani.
Mitäs mieltä te tolette lastenhuoneunelmistani? Entä millaisia unelmia teillä on aiheeseen liittyen?

2 kommenttia:

  1. Kauniita poimintoja olet koonnut tänne. Ja haaveita pitääkin olla. Ehkä ne ennen pitkää vielä toteutuvat. Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. ^^ Haaveita ja unelmia pitää olla aina ja kyllä ne toteutuvat kun niiden eteen tekee hieman töitä. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright