Slider

Perjantain kahvittelua

2015-10-23

Minun aamuni alkoi tänään neuvolapsykologin käynnillä. Tämä oli toinen kerta, kun kävin tällä vastaanotolla juttelemassa. Voin myöntää avoimesti, että minulla on monen vuoden aikainen masennustausta takana, enkä ole loppujen lopuksi kovinkaan kauaa tuntenut itseäni terveeksi kuten nyt. Tällä hetkellä tämä ajanjakso on vain ikävä muisto, joka on tosin otettava huomioon nyt kun meidän elämämme on muuttumassa tämän pienen salamatkaajan myötä. Tämän vuoksi sovimme neuvolassa, että käyn muutaman kerran juttelemassa psykologin kanssa ja vähän avaamassa omia ajatuksia. Täytyy sanoa, että on ollut todella virkistävää käydä puhumassa ulkopuoliselle tästä kaikesta, vaikka juuri nyt tunnen oloni hyväksi ja kaikin puolin terveeksi. Psykologi oli tänään myös sitä mieltä, että ensi kerran jälkeen tapaamiset voivat jäädä tauolle. Katsomme myöhemmin, jos joku käynti olisi ensi vuoden puolella, kun vauva on jo syntynyt ja arki on lähtenyt käyntiin.

Kotona keitinkin itselleni sitten kahvit. Minä olen oppinut tämän kahvinjuonnin varsinaisesti tässä raskausaikana. Kahvi ei ole ollut minulle mikään herkku, mutta huomasin, että noin vuosi takaperin sairaalaharjoittelussa sitä meni monta kuppia päivässä. Sen jälkeen kahvittelu on ollut epäsäännöllistä, mutta ei kuitenkaan enää mikään mahdottomuus. Tässä raskauden aikana siitä on tullut paljon säännöllisempää. Vielä en näin kotosalla ihan ylety noihin sairaalajakson määriin, mutta on tämä lisääntynyt.
Ei ehkä se terveellisin opittu tapa raskauden aikana...

Tuskin tulen koskaan juomaan kahviani mustana, sillä edelleen se on parhaimmillaan kaikilla mausteilla. Kotioloissa teen kotikutoisesti eräänlaista "lattea". Eli siis keitän aavistuksen vahvempaa kahvia kuin ohjeissa sanotaan, Kahvin poristessa, kaadan kuppiin reilun annoksen maitoja, jonka lämmitän ihan vain mikrossa. Kaadan kupillisen kahvia lämmitetyn maidon sekaan ja lisään pari lusikallista sokeria.
Tämä toimii parhaiten isomman kupin kanssa. Sen vuoksi meillä on jälleen kovassa käytössä nämä keraamiset termosmukit. Ne on tehty näyttämään pahvisilta take away-mukeilta, mutta ovat posliinia. Meillä on niitä kaksin kappalein ja niihin kuuluu vielä silikooniset kannet, jotka tehostavat vaikutelmaa pahvimukista. Ne on aikanaan saatu joululahjaksi minun äidiltäni ja ovat edelleen mukikaapin suosikkeja.

Kahvittelun ohella olen huvikseni lukenut lempiblogieni vanhoja postauksia ja miettinyt hieman omia tulevia postauksia. Tällä kertaa olen listannut ideoita ihan kunnolla ylös ja ajattelin siitä syystä kysellä teiltä, olisiko teillä jotain ideaa siitä, mitä haluaisitte minulta lukea? Jos joku postaustoive tulee mieleen, niin käykää ihmeessä kirjoittamassa siitä tuonne kommenttiboksiin.

Hyvää alkavaa viikonloppua aivan kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright