Slider

Mamma vertailee pinnasänkyjä

2015-10-21

Meikäläinen lähti tutkailemaan tätä postausta varten hieman nykypäivän pinnasänkytarjontaa. Mikä ei osoittautunut ihan helpoksi tehtäväksi. Sain nimittäin aika monet verkkokaupat käydä läpi, ennen kuin löysin kuusi minua miellyttävää vaihtoehtoa. Tarjonnasta se ei kuitenkaan ole kiinni, sitä löytyy. Paljon enemmän kuin olen tähän koonnut. Minä taidan olla vain todella nirso sen suhteen, missä tulevan lapseni nukutan. Tässä ovat nyt kuitenkin kuusi omaa lemppariani, jotka löysin verkkokauppojen sivuilta. Yksi näistä vaihtoehdoista on juuri se, joka tulee kotiutumaan myös meille. Haluatteko arvata, mikä se näistä kuudesta tulee olemaan?

Ihan ensimmäinen asia, jonka minä totesin, oli etten halua omalle lapselleni mitään apinanhäkkiä. Tällä tarkoitan sellaista ihan perinteistä laatikkomaista sänkyä, jossa on kapeat pinnat. Minusta ne näyttävät nimenomaan häkeiltä ja ajatus lapsen laittamisesta sellaiseen ahdistaa minua tietyllä tavalla. Suljetut päädyt ja paksummat pinnat auttavat hälvetämään tätä vaikutelmaa. Kaiken lisäksi ensiksi mainitut vaikuttavat minusta hirvittävän huterilta, kun lapset nukkuvat niissä yli vuodenkin ikäisinä. Vuoden ikäinen kun liikkuu enemmän kuin vastasyntynyt.
Tuotekuvat lainattuja.

1. Stokke Sleepi Bed Lastenturva.fi 635€ 2. Jack&Lily Star Jollyroom.fi 259€ 3. Gonatt Ikea 199€ 4. Stokke Home Collection Bed Lastenturva.fi 599€ 5. Stuva Ikea 179€ 6. Sebra Kili Jollyroom.fi 798,90€

Minä lähdin siis etsimään sänkyjä, joissa pääty on suljettu. Joita on loppujen lopuksi markkinoilla melko vähän. Ensimmäiset löytyivät nopeasti Ikeasta, mutta sen jälkeen niitä saikin etsiä ihan urakalla. Toinen vaatimus oli se, että sänky kasvaa lapsen mukana ja muuttuu ajan kanssa pienellä vaivalla ensi sängyksi. Jack&Lily Star (2) on tässä kollaasissa ainoa, jossa ei ole muuntumismahdollisuutta pinnasängystä ensisängyksi. Kaikki muut on tarkoitettu kestämään lapsella useamman vuoden ja ne muuttuvat joko osia poistamalla ja/tai lisäämällä myös isomman lapsen sängyksi. Mikä on ehdottomasti positiivinen mahdollisuus kun puhutaan käyttöhuonekalusta sellaiselle, joka kasvaa nopeaan tahtiin. Stokke Sleepi Bedissä  (1) ja Sebra Kilissä (6) miellytti erityisesti soikea muoto. Kaksi hieman erilaista pinnasänkyä, joista ensimmäistä pystyy liikuttelemaan helposti pyörien ansiosta. Miinusta minun silmissäni on hinta. Varsinkin kun ainakin Stokke kaipaisi myöhemmin kalliita lisäosia, jotta sen voi muuttaa isomman lapsen sängyksi. Stokke Home Collection Bed (4) erottui myös helposti joukosta ja on melkoisen veikeä. Itsellä tuli ensimmäisenä mieleen, että se on DIY henkisen ihmisen unelma. Voisin kuvitella, että tuon malliseen sänkyyn on helppo ommella juuri sellaiset verhot kuin itse haluaa, vaikka ei ole haka ompelukoneen kanssa. Mobiili olisi myös helppo kiinnittää vain roikkumaan tuohon ylärimaan. Tätä sänkyä kannattaa käydä vilkuilemassa tuosta linkistä, sillä se oli varmaan kaikkein eniten muuntovalmis paketti ja tuo kuva on se kaikkein pelkistetyin versio. Sitten Ikean Gonatt (3) ja Stuva (5). Kaksi peruspinnasänkyä, suljetuilla päädyillä. Ne ovat listan halvimmat, mutta iso plussa kummallekin tulee alla olevista laatikoista. Lapsiperheissä säilytystila on joskus kortilla, joten tällainen pikkujuttu saattaa olla joillekin iso valintakriteeri.

Gonattia lukuunottamatta kaikki kollaasin sängyt ovat valkoisia, koska minä haaveilen valkoisesta pinnasängystä. Markkinoilla on kuitenkin lukuisia erivärisiä pinnasänkyjä ja näistä minun valitsemistanikin on omat vaihtoehtonsa. Joten siitä vain selaamaan. Jollekin saattaa varmasti iskeä valinnanvaikeus, jos ei ole yhtä tarkat toiveet kuin minulla.
Mikä on teidän lemppari?

2 kommenttia:

  1. Mun lemppari nuista sängyistä on Ikean Stuva :) Meille sellaista harkittiin vakavasti juuri noiden säilytyslaatikoiden takia, mutta päädyttiin kuitenkin ostamaan käytettynä Ikean Leksvik sänky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän myös hirvittävästi tuosta Stuvasta. Se on simppeli ja jättää melkoisesti tilaa pienelle tuunaukselle ja noi laatikot on ihan ehdottomat.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright