Slider

Makuuhuoneen lamppujen tarina

2015-10-18

Meidän yöpöytiemme lampuiksi on ollut tähän mennessä melkoisia vaihtehtoja. Ne ovat olleet hankintalistalla iät ja ajat, sillä en ole ollut koskaan tyytyväinen näihin edellisiin vaihtoehtoihin. Alkuperäiset ovat olleet, kaksi eriväristä työpöydän kohdevalaisinta, jotka eivät ole millään muotoa hivelleet silmääni. Ne ovat olleet jälleen yksi kierrätyksenä saatu lahjoitus nuorenparin kotiin.

Varsinainen etsintäoperaatio aloitettiin samoihin aikoihin, kun makuuhuoneen kirpputorimaisuus alkoi todella häiritä minua ja halusin viimein ryhtyä tekemään asialle jotain. Siihen aikoihin visiona oli tuoda makuuhuoneeseen lämpimän ruskean ja kullansävyjä, joista värimaailma suurimmaksi osaksi koostui. Siihen aikaan ehdokkaat olivat tämän näköisiä:
Ellokselta PR Homen Clara. Kuva lainattu.
Ellos Homen Clair. Kuva lainattu.

Silloin halusin ehdottomasti koristeellisen ja näyttävän lampunjalan, jossa on sellaista vanhanaikaista tuntua. Niitä sitten etsiskeltiin ja arvioitiin ja muutamaan kertaan myös turhauduttiin. Varjostin olisi saanut minun puolestani olla joko tummanruskea tai kullansävyinen. Voin muuten kertoa, että sellaiset ainakin olivat siihen aikaan kiven alla.

Sitten ihan sattumalta satuin törmäämään Jotexin  kuvastoa selaillessani erääseen lamppuun ja rakastuin sen siliän tien. Se ei ollut ensimmäisenä vaihtoehtona makuuhuoneeseen, mutta olin täydellisen lumoutunut. Sellainen oli pakko saada, ainakin jonnekin päin tätä asuntoa. Kyseessä oli MAINE-niminen kevyt, lasinen kaunotar.
Kuva lainattu.

Ikävä kyllä, se on hieman liian tyyris lasiseksi lampuksi talouteen, jossa on neljä kissaa. Se on edelleen toivelistallani ja haaveissani, mutta toistaiseksi tyydyin hieman edullisempaan ratkaisuun.

Loppujen lopuksi vastaus löytyi Ikean ihmemaasta. Samalla reissulla, kun haimme pukkijalkoja tietokonepöytää varten, nappasin mukaan uudet lamput meille. Olin jo aikaisemmin silmäillyt kyseisen ketjun vaihtoehtoja ja löytänyt lähes samankaltaisen ratkaisun, kuin mitä unelmalamppuni on. Varsinaiseksi nappiyhdistelmäksi valikoitui sitten Järan luonnonvalkoinen varjostin ja Brån pöytävalaisimen jalka.
Henkilökohtaisesti olen todella tyytyväinen uusiin lampppuihimme, joita olen jaksanut ihastella moneen kertaan. Ne ovat vilahdelleet esiin jo aiemmissa postauksissani, mutta nyt saattee nauttia oikein kunnon lähikuvista.

Eihän ne nyt aivan MAINE valaisimia ole, mutta kauniit ja keveän näköiset silti. Tuota lasista Brån jalkaa löytyy Ikeasta kolmessa eri koossa ja kyllä, se on oikeaa lasia, eikä mitään muovijäjitelmää. Hintakaan ei huimannut päätä. Yksi jalka/varjostin kokonaisuus maksoi lopulta 19,90€. Mikä ei suoraan sanottuna ole paha hinta lampusta. Tarkoitus olisi vielä hommata niiden pohjaan, turvaksi, sellaise pienet kumiset tassut, jotta ne eivät olisi aivan ensimmäiseksi lattialla sirpaleina. Toistaiseksi on pärjätty ilman, mutta en jaksa luottaa loppuunasti pelkkään hyvään tuuriin. Varsinkin kun meidän karvakamut ovat pian saamassa kaverikseen yhden ihmislapsen, jolla tulee jossain vaiheessa se oma kokeilu vaiheensa.

Mutta mitäs te pidätte meidän uusista lampuista?

4 kommenttia:

 1. Tosi kauniit lamput! Nuo käy vaikka minkälaiseen sisustukseen. :) Toivotaan, että ne säilyy ehjänä neljän kissan ja tulevan pienokaisen käsittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo neutraali lasijalka on tosiaan ihan huippu, sillä lamppujen ilmettä on todella helppo muuttaa tulevaisuudessa pelkällä varjostimella. :)

   Poista
 2. Nuo lamput ovat minunkin makuun. Ja näyttää paljon juuri sinun unelmalampultasi. Mukavaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat ihanat ja mukavan neutraalit. Erityistä plussaa lampuissa oli se, kun löysin kyljestä pienen läpinäkyvän tarran, joka mainosti lasin olevan käsin puhallettua.
   Ja mukavaa, aurinkoista viikkoa myös teille molemmille.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright