Slider

Makuuhuone ja sen muutoksia.

2015-10-12

Nyt täytyy sanoa, että viikonloppu meni ihan vain nörtteillessä. Minä olen tosiaan henkeen ja vereen melkoinen nörtti. Rakastan fantasiakirjallisuutta, mangaa, roolipelaamista, Simsiä ja muuta sellaista. Viimeisimmän neuvolakäynnin yhteydessä minua neuvottiin vähentämään liikuntaa ja lepäämään enemmän, koska minulla on ollut lisääntyvässä määrin melkoisen kipeitä supistuksia ja kovia lantioseudun kipuja. Ruokavalioni koki siinä sivussa jälleen uuden remontin, mutta siitä puhutaan myöhemmin. Vietin siis viikonloppuni Simsin ja fantasiaelokuvien parissa, jonka lisäksi innostuin myös piirtämään. Taide ja piirtäminen on ollut intohimoni jo taaperoikäisestä asti. Olen piirtänyt aina. Nykyisin tosin harvemmin, mikä myös näkyy kehityksessäni. Pitäisi yrittää opetella taas piirtämään joka päivä ja yrittää kehittää itseään entisestään sillä saralla. Jossain vaiheessa, voin ehkä vilauttaa myös täällä joitain tekemiäni töitä, mutta katsotaan sitä sitten.
Tehtiin me miehen kanssa muutakin, mutta pääasiassa viikonloppu meni näin.

Tällä kertaa halusin kuitenkin postata aiheesta, joka on ollut postausjonossa jo hetken aikaa. Aiheena olisi nimittäin meidän makuuhuoneemme ja siellä tapahtuneet pikku muutokset. Tämä on siis jälleen tällainen Ennen ja jälkeen-postaus, joten aloitetaan.Kuvat ovat kaksi vuotta vanhoja.

Lähtötilanne oli melkoisen kaoottinen ja vielä pahempi värien sekamelska kuin nykyään. Tämä sisustaminen on nimittäin melkoisen uusi ja tuore harrastus täällä meidän kotona. Olen pienestä pitäen kyllä järjestellyt ja laittanut omaa huonettani, mutta ei sitä ole varsinaisesti voinut sisustamiseksi sanoa. Meillä on kotona edelleenkin paljon yhteenmuuton yhteydessä saatuja vanhoja huonekaluja, jotka on toistaiseksi pidetty toimivuutensa takia. Nyt olen kuitenkin hankkinut ja silmäillyt uudempia, esteettisimpiä ja toimivampia huonekaluja vanhojen tilalle. Ehkä tämä huonolla maulla koottu kirpputoritunnelma saadaan hiljalleen katoamaan tästäkin asunnosta.

Ensimmäinen visio oli lähteä muuttamaan makuuhuoneen värimaailmaa hillitympään, lämpimän ruskeaan. Kaikein helpointa oli aloittaa homma tekstiileistä; päiväpeitosta, helmalakanasta, koristetyynyistä. Joten siitä se homma sitten lähti.
Ruskea helmalakana ja päiväpeitto olivat ensimmäisiä asioita ostoslistalla. Helmalakanan tarkoitus on peittää sängyn tylsä, ajan saatossa kulunut ja kolhiintunut runko. Päiväpeitto puolestaan vain oli tervetullut vaihtoehto edellisen vanhan vaihtoehdon tilalle. Helmalakana löytyi helposti Ellokselta, mutta päiväpeitto tuntui olevan monen kiven alla. Ruskeille päiväpeitoille ei silloin tuntunut olevan kysyntää. Sellainen kuitenkin löytyi lopulta ja edulliseen hintaan.


Minä rakastan koristetyynyjä ja runsasta petausta, joten näitä alkoi hiljalleen kertymään... Yritän kuitenkin aina miettiä mahdollista yhteensopivuutta edellisten kannsa. Toistaiseksi se on onnistunut ihan hyvin.

Ihan kaikkia muutoksia en ole edes erikseen dokumentoinut, joten joka vaiheesta ei ole valokuvia todisteena. Viimeisin iso muutos makuuhuoneessa oli tietokonepöydän vaihtuminen uuteen. Miehen vanha, uskollisesti palvellut työpöytä sai väistyä sivuun hieman tyylikkäämmän ja freesimmän kilpailijan tieltä. Lasilevystä ja pukkijaloista koottu työpiste on ollut haavena oikeastaan siitä asti, kun makuuhuonetta on hiljalleen fiksailtu. Uudemmasta työpöydästä voi lukea lisää Pitkäaikainen sisustushaave-postauksessa.
Samaan aikaan kun tuo pöytä meni vaihtoon, meille eksyi Ikeasta uudet valaisimet yöpöydälle. Niistä teen erikseen oman postauksen, jossa kerron hieman taustoja valinnoilleni. Tulloin meni myös pieni osa huonekalujen paikoista uusiksi ihan käytännön syistä.

Makuuhuoneen muutos tulee jatkumaan vielä aivan tässä parin kuukauden sisällä, sillä meidän pitää sovitella sinne pian myös vauvan omaisuus järkevään järjestykseen. Sen verran tiedän ja olen katsonut, että huoneeseen on tulossa ainakin pinnasänky, sekä jonkinlainen vaattesäilytysjärjestelmä/hoitopöytä. Katsotaan.  

Tässä on nyt siis meidän makuuhuoneemme. Kun sitä nykyisellään vertaa noihin ensimmäisiin kuviin, muutos on minun mielestäni ainoastaan parempaan. Vielä olisi kuitenkin tehtävää ja laitettavaa, joten tästä aiheesta on tulossa postauksia rutkasti lisää.
Mitäs te pidätte?

2 kommenttia:

  1. Onhan tuo valtavan iso muutos ja ehdottomasti onnistunut kaiken lisäksi. Näyttää viihtyisältä ja värimaailmaltaan harmoniselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Lisää muutoksia on tulossa, sillä meikäläisen mieltymykset ovat muuttuneet suuresti siitä, mitä ne olivat silloin kun aloitit tuosta ruskeasta.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright