Slider

Aavistus joulun makuja

2015-10-28

Sisustusblogeja lukiessa olen huomannu, että moni on hiljalleen alkanut suuntaamaan ajatuksiaan jouluun. Tähän aikaan vuodesta alkaa myös lehtihyllyihin ilmestymään jouluaiheisia sisustus-, askartelu- ja ruokalehtiä. Minun lempiaikani vuodesta siis lähestyy kovaa vauhtia! Olen itsekkin silmäillyt muutamia joululahjaideoita, miettinyt pienimuotoisia glögijuhlia ja joulukoristeita. Meillä on kuitenkin mieheni kanssa sopimus, että ennen joulukuuta meillä ei tehdä kovinkaan suuria valmisteluita. Rakkaani kun ei ole kovin jouluisa ihminen.

Sopimuksestamme huolimatta minä olen kuitenkin uskaltautunut jo maistelemaan hieman joulun makuja. Olen aina ollut enemmän teen kuin kahvin ystävä ja maistelen mielellään uusia teemakuja. Näin kylmään vuoden aikaan tätä juomaa menee myös enemmän kuin muutoin. Viime vuonna eräästä paketista paljastui pussillinen Indiskan Cozy Christmas mustaa teetä. Aivan ihana joulutee! Siinä on käytetty jouluisia mausteita ja makuja. Allekirjoittaneelle aromista tulee mieleen hieman apelsiini ja kardemumma. Suosittelen tätä lämpimästi jokaiselle teen ja joulun ystävälle.
Tuo pussi alkaa olemaan lopuillaan, joten minunkin täytyy pian juosta Indiskaan hakemaan hieman täydennystä.

Tänään nautiskelin siis joululta maistuvaa teetä ja hain inspiraatiota lempijuhlani koristeluun ja sisustumaiseen uusimmasta Kotiblogit lehdestä. Suosittelen muuten tätäkin lämpimästi kaikille blogeista ja bloggailusta kiinnostuneille. Julkaisu antaa blogeille aivan uudenlaista näkyvyyttä ja on ihan omanlaisensa sisustus- ja lifestylelehti. Itse törmäsin viime numerossa kahteen tämän hetken lempiblogiini (Koti kaupungin laidalla ja Kaikki paketissa) ja tässäkin lehdessä on ihania, jouluisia ideoita, joita haluan päästä myös itse toteuttamaan.

Ennen kuin tästä tulee pelkkä mainospostaus, ajattelin kertoa teille tässä myös hieman neuvolakuulumisia. Minulla oli nimittäin tänään yksi ylimääräinen tarkastus. Neuvolan kotikäynnillä, josta on oma postauksensa kerroin minulla olleen pientä päänsärkyä. Tästä syystä sovimme, että verenpaineitani seurataan muutaman ylimääräisen mittauksen verran. Kaksi ensimmäistä mittausta kävin suorittamassa itse terveyskeskuksen Ite-pisteellä ja kirjasin arvot ylös. Tänään kävin vielä neuvolassa, jossa terveydenhoitajani näki arvot ja kirjasi ne ylös. Arvoni ovat juuri niin ihanteellisen matalat kuin aina ennenkin ja niiden perusteella ei tarvitse raskausmyrkytystä pelätä. Päänsärkyni johtuu todennäköisemmin hieman huonommin nukutuista öistä, kuin tästä edellä mainitusta. Sen lisäksi hän otti minulta myös painon, mittasi kohdun koon ja kuunteli vauvan sydänäänet. Sydänäänten kuunteluun tuli tosin pieni mutka matkaan, sillä meidän Tirppana päätti pistää zumbakarnevaalit pystyyn. Sen verran ahkeraan hän yksiössään riehui, että sydämensyke oli koko ajan 160 ja 170 tienoilla. Tällaisia tuloksia ei voi kirjata, ilman jatkotutkimuksia, joten sovimme, että palaan neuvolaan tunnin päästä uudestaan ja kokeilemme saada silloin paremmat sykkeet.
Noin tunnin päästä pyörittelin sitten silmiäni odotustiloissa, kun vauvan zumbatreenit jatkuivat edelleen tuntuvina ja mietin, että näinköhän saamme tälläkään kertaa kunnollisia tuloksia. Onneksi tällä toisella kerralla tietoihin voitiin kirjata noin 150 syke, mikä on meillä aivan normaali.

Toinen asia, mistä neuvolassa keskustelimme, oli vauvan koko. Kohtuni mitat ovat keskivertoa suuremmat viikkoihin nähden, jonka vuoksi meidän on mietittävä jatkoa. Minä haluaisin ehdottomasti synnyttää ilman sektiota, joten olen hieman huolissani tästä seikasta. Terveydenhoitaja tosin rauhoitteli, että ainakaan vauvan koko ei pitäisi olla esteenä alatiesynnytykselle. Mutta meidän olisi hyvä tarkastaa minkä kokoinen veitikka on tuloillaan. Näin ollen meillä on tulossa vielä yksi ultraäänitutkimus, jossa tehdään arvio nimenomaan koosta. Jos hän on kasvaa nopeaan, niin raskauteni ei välttämättä anneta edetä viikolle 42, vaan synnytys käynnistetään aiemmin.

Että tämmöistä. Katsotaan nyt, selvitäänkö me edes tuohon ultrakäyntiin asti yhtenä kappaleena. Eihän sitä tiedä kuinka kova kiire tällä tapauksella lopulta on. Näillä näkymin kaikki on kuitenkin hyvin, meillä molemmilla, kovista supistuksista huolimatta. Ja toistaiseksi yritämme pysyä vielä samassa paketissa.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyvältä tuo tee kuulostaa. Ehkäpä haen meillekin tuota :) Ja kiitos kaunis sanoista, joita blogistamme sanoit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää teetä. Kannattaa käydä hakemassa, jos yhtään on teen ystävä. Ja eipä mitään. Teidän bloginne on oikeasti yksi lemppareistani, joten omaksi ilokseni siitä hyvää puhun.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright