Slider

Se unelmien ruokapöytä

2015-09-02Taisin tuossa jokin aikaa sitten vähän vihjata Ruokapöydän uusi ilme-postauksessa, että tämä kyseinen malli ei ole se minun unelmien pöytäni. Olen kuitenkin opetellut elämään tämän seikan kanssa ja uuden pöytäliinani ansiosta, jopa pidän meidän ruokailuryhmästämme. Varsinkin kun huomenna se olisi saamassa jälleen hieman uutta ympärilleen. Siitä kuitenkin myöhemmin lisää kuvien kanssa.
Mutta ihan näin, jotta minulla olisi jotain kirjoitettavaa blogiini, ajattelin hieman haaveilla. Enkä välttämättä niin hiemankaan. Ajattelin nimittäin tehdä teille pienen kollaasin siitä, millainen minun unelmieni ruokapöytä olisi. Ajattelin listata kollaasiin sellaisia realistisia vaihtoehtoja, kuin myös vähän vähemmän realistisia, eli suomeksi haaveilen nyt kunnolla, enkä edes vilkaise hintoihin päin. Lisäksi, etsin nyt THE ruokapöytää, joten jätän suosiolla pois tästä kollaasista ne vaihtoehdot, jotka eivät ole juuri sitä mitä kaipaan.

1. Lähdesmäki Oy Tiffany 2. Stemma Industrial 3. ON24 Mimosa
4. Kodin1 Minnea 5. Vepsäläinen Beta 6. Stemma Petra

Kuvat eivät ole kollaasissa paremmuusjärjestyksessä. Kunhan lätkin ne mielivaltaisesti mikä mihinkin. Ensimmäisenä komeileva Lähdesmäen Tiffany-pöytä oli rakkautta ensisilmäyksellä. Se on lähestulkoon täydellinen ja voisin kotiuttaa sen tältä seisomalta. Pintamateriaali on aitoa tammiviilua. Nettisivut eivät paljasta, mitä lopput pöydästä ovat, mutta ulkomuoto natsaa minun silmääni paremmin kuin hyvin. Suoralinjainen, rustiikkinen, hieman raffi. I like. Stemman Industrial pöydässä viehätti erityisesti jalat ja alla kulkeva poikkipuu. Tämän pöydän mainostetaan olevan valmistettu eettisesti ja ekologisesti kierrätyspuusta. Tämän vuoksi pöydän pinnasta saattaa kuulemma löytyä jo vanhoja lommoja tai naulanreikiä. Siitä lisäpisteitä. Sitten ON24:jän Mimosa. Se on vähän pienempi kuin muut ruokapöydät. Mutta tämä voisi olla kokonsa puolesta sellainen oikeasti realistinen unelmapöytä meidän kaksioomme, jossa tilaa ei nytkään ole jaettavaksi asti. Hintaa sillä puolestaan on vähän reilummin. Sen sanotaan olevan oikeaa jalavaa ja tämäkin on tehty uusiopuusta. Erityisesti tässä viehättivät pöydänkannen ruudukko. Todella kiva yksityiskohta, jota ei tarvisisi pöytäliinalla piilotella. Kodin1:sen Minnea kolahti myös melkoisen kovaa. Pidän siinä yksinkertaisesti kaikesta. Tuolit kyllä ottaisin erilaiset, mutta pöytä olisi hyvä juuri tuollaisenaan. Koska nyt oli tarkoituksenakin unelmoida, lisäsin kollaasiin muista tovereistaan hieman eriävän pöydän, Vepsäläisen Betan. Minä pidän betonista ja minusta se on hieman aliarvostettu materiaali, mutta onneksi nykyään tuntuu olevan paljon muitakin betonirakastajia. Sen pinta on ihanan eläväinen, myös silloinkin kun se on hiottu sileäksi. Lisäksi, minusta sitä voi pitää tietyllä tapaa jopa lämpimänä materiaalina. Jos minulla olisi loft-asunto, tämä pöytä päätyisi ehdottomasti sinne.

No, mitä sanotte? Varmaan tuli selväksi millaista pöytää minä kaipaisin. Ja kuten huomaatte, yksikään näistä pöydistä ei ole lasia. Tiivistän tässä vielä omat toiveeni, niin ei tarvitse sitten ihmetellä. Unelmapöytäni olisi mahdollisimman suoralinjainen, yksinkertainen. Joku pieni, yksinkertainen twisti olisi kyllä tervetullut mukaan. Kaikkein mieluiten se olisi oikeaa puuta, jossa saa näkyä ja näkyykin jo eletyn elämän jälki. Pinta voisi olla melkeinpä hieman viimeistelemätönkin.
Oli mukavaa huomata tätä kollaasia tehdessä, että pöytiä tehdään vielä oikeasti puusta, eikä kaikki ole pelkkää lastulevyä. Tämä lämmittää tällaisen aitojen asioiden ystävän mieltä.

2 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa uusi ruokapöytä hankinnassa, ja kollaasista löytyi muutama kiva meillekin harkintaan. Tosin vähän myös miettinyt, että osaisiko sitä tehdä itsekin sellaisen. Katsotaan mihin päädytään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen miettinyt myös riittäisikö kädellä tekijän taidot oman pöydän tekemiseen, varsinkin kun pidän melko yksinkertaisista malleista. Mutta meillä tuo pöytä ei ole vähään aikaan vaihtumassa, joten nämä miettinnät voi säästää myöhempään.
   Kiitos kommentista. ^^

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright