Slider

Helsingin venetsialaiset

2015-09-01

Se olisi sitten syyskuu. Mihin tämä aika oikein katoaa? Ulkona ilmakin tuntuu nyt paljon syksyisemmältä kuin eilen, vaikka eilenkin tuulessa oli jo sellainen pieni kirpakka puraisu. Vaikka syksy tuleekin jo kohisten, haluaisin palata vielä viime viikonlopun kesäiseen lauantaihin. Silloin nimittäin täällä Vuosaaressa, jossa minäkin asun, järjestettiin kolmatta kertaa Helsingin Venetsialaiset Kahvila Kampelan pihapiirissä. Itse pääsin paikalle viimeinkin, ensimmäistä kertaa, vaikka jo viime vuonna piti osallistua. Tämän pikku tapahtuman eräänlaisena tarkoituksena on juhlia kesä- ja mökkikauden päätöstä. Näkyvimpänä järjestäjänä ovat Kokoomus ja minun silmissäni myös Kampelan kahvila, mukana on myös muita eri alojen yrityksiä. Kuten Fressi, Inter Sport, Kansallisen Lastenliiton-Helsingin piirijärjestö ry, Lomamatkat, Matkavekka, Pyrostar, Veho, Vuosaari Golf ja SUP Finland näin joitain mainitakseni. En tässä aivan kaikkia järjestäjiä maininnut.Illan aikana oli erilaista ohjelmaa kaiken ikäisille. Minusta perheen pienimmät oli huomioitu hyvin. Lapsille oli nimittäin kasvomaalausta, temppurataa, poniajelua ja pieni teatteriesitys. Paikalla oli myös livemusiikkia, melontaesityksiä, pientä Fressin järjestämää taukojumppaa ja ilta huipentui Pyrostarin järjestämään ilotulitukseen.
Vatsantäytettä oli saatavilla, sekä Kahvila Kampelasta, että pihapiirin kojuista. Kampela on ainakin täällä Vuosaaressa melkoisen tunnettu kalakeitostaan ja pannukakuistaan. Molempia maistaneena voin sanoa, että ihan syystäkin! Toisaalta, kenelle suomalaiselle ei kotitekoinen, kermaisa kalakeitto ja oikein kunnon pannari maistuisi? Hinnat ovat hyvin kohtuulliset ja annokset kunnon kokoisia. Esimerkiksi pieneen makeannälkään pannukakku kannattaa ottaa puoliksi kaverin kanssa. ;) Voin sanoa ettei jää nälkä. Menuuseen kuuluu myös muutakin kuten erilaisia voileipiä, leivonnaisia ja kermatoffeeta. Lisäksi, tämän kahvilan terassille, myös karvaiset ystävät ovat tervetulleita. Koiria varten on tarjottuna oma vesipiste ja juomakulhoja.

Venetsialaiset olivat oikein mukava ja leppoisa tapaa viettää loppukesän lauantaita. Kuten jo varmaan aikaisemmin on käynyt ilmi, nämä juhlat sopivat koko perheelle ja suosittelen lämpimästi kaikille, jos tällaiset karkelot vielä ensi vuonna järjestetään.

Toisaalta tuskinpa tällaista hienoa, alkavaa juhlaperinnettä ihan heti katkaistaan.

Tällaisen jälkeen sitä voi ottaa syksyn ihan ilolla vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright