Slider

Loppukesän grilliherkkuja

2015-08-21

Tässä tällainen perjantai illan herkkupostaus. Mikään ruokabloggaaja minä en ole, eikä minusta sellaista varmastikaan tule. En osaisi keskittyä pelkästään ruokaan, enkä ole sen saralla ihan niin luovakaan. Mutta nautin siitä huolimatta suunnatoomasti ruuasta, kokkaamisesta ja reseptikokeiluista, joten jaan täällä ainakin joitain reseptejä, jotka olen itse havainnut hyviksi. Salamatkustajan mukaan tulemisen jälkeen meidänkin ruokavaliota on muutettu entistä terveellisemmäksi.

Meidän perheessä grillataan, paljon, varsinkin näin kesäaikaan ja säällä kuin säällä. Siis oikeasti säällä kuin säällä. Ei ole kerta tai edes kaksi, kun avomieheni on istunut vesisateessa parvekkeella, grilli kuumana. Eihän siinä. Talvella tulee harvemmin grillattua ja on mukavaa nauttia kesäherkkuja niin kauan, kun se vain on mahdollista. Kultanihan olisi onnellinen pelkästä makkarasta, kuten muutamat muutkin suomalaiset miehet. Minä olen kuitenkin onnistunut houkuttelemaan hänet myös toisenlaisten herkkujen äärelle. Tällä kertaa kokeilimme grillattua lohta ja minä tein itselleni lisukkeeksi "sienisilppua". Meillä syödään paljon kalaa ja varsinkin lohta, mutta avomieheni vihaa sieniä. Minulle ne puolestaan ovat harvinaista herkkua, jota teen yleensä itselleni kultani ollessa reissussa.

Tässä siis reseptit grillattua lohta ja sienisilppua varten. Todella, todella helpot ohjeet ja hyvää on, voin luvata.


GRILLATTU LOHI (4:lle)

Lohta      500 g
Kesäsipuleita     5 kpl
Merisuolaa
Sitruunapippuria
Cayannepippuria
Tilliä
Voita

Lohesta kannattaa poistaa ruodot, jonka jälkeen se leikataan neljään yhtä suureen osaan. Pilko sipulit. Aseta lohi folion päälle. Ripottele kalan piannalle mausteet, sipuli ja nokare voita. Koko komeus kiedotaan folioon ja viedään grilliin paistettavaksi.SIENISILPPU

Suuria herkkusieniä     4kpl
Kesäsipuleita     2kpl

Suolaa
Aromisuolaa
MustapippuriaSilppua sienet ja sipuli. Kuulota sipulu pannulla voin kanssa ja ruskista sienet. Mausta ja herkku on valmista syötäväksi.


Lohen ja sienien seuraksi meillä oli uusia perunoita ja yksinkertainen salaatti, jossa oli ihan vain jääsalaattia, kurkkua, kirsikkaluumutomaatteja, sekä tonnikalaa. Hyvää oli, täyttävää ja uskaltaisin väittää, että myös terveellistä. Neuvolantädiltä kehuja odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright